Foto: tatranka
Email som dostala na tieto krekry od internetovej priateľky Janky.Dievčatá vedia,že rada pečiem varím a hneď aj vyskúšam recept ktorý sa mi páči.A tento Zobraziť celý popisEmail som dostala na tieto krekry od internetovej priateľky Janky.Dievčatá vedia,že rada pečiem varím a hneď aj vyskúšam recept ktorý sa mi páči.A tento sa mi veru páči.Je rýchly,nepotrebuje veľa surovín a čo je hlavné je chutný. Blížia sa vianočné sviatky a na Silvestra,ako by som chutné keksíky našla.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ingrediencie som si pripravila,navážila.A potom som už len rad za radom dávala do hromady tieto potraviny.Múku so soľou a granulovaným cesnakom.
-
2
Nastrúhala som na jemno tvrdý syr.Ja som mala eidam.
-
3
Pridala som maslo a vajíčka.Všetko som spolu spracovala uhnietila.Rukou.Ide to raz a dva.
-
4
Na doske som vyformovala tento válec.
-
5
Rozdelila som ho na osem rovnakých častí.Takže mi vyšlo osem koliesok.
-
6
Z každej hrudky som urobila guľku, preto že cesto sa bude váľkať do kruhu. Treba podsypať sem tam trochou múky. Snažila som sa ich spracovať na rovnako veľké.
-
7
Potom som širšou slámkou na malinovku a iné drinky, povykrajovala do cesta dierky. Slámku som si postrihala na menšie kúsky, aby sa mi lepšie a rýchlo dierkovalo.
-
8
Koliesko s dierkami som ostrým nožom pokrájala na osem častí. Takže z cesta urobíte 8 x8 = 64 kúskov.
-
9
Piekla som vo vyhriatej trúbe na 180 0C, asi 7 -10 minút, na fóliach na pečenie. Nech aspoň trochu krekry zružovejú. Vyšli mi tri plechy.
-
10
Po upečení som ich nechala schladiť. Sú krehké a veľmi chutné. Tvar si môžete voliť ľubovoľný. Mne sa to takto zdalo rýchlo a celkom vyhovujúco.
-
11
Krekry som uložila do krabičky a do mrazu. Vo v hodnej chvíli sa objavia na stole.
Keď ich urobím raz dva je po nich.
To je už tvoja voľba akú veľkosť si zvolíš.
@bubaya je tu zrejme veľa možnosti a ty si ich spomenula.Piekla som ich prvý krát a na budúce skúsim byť aj ja variabilnejšia.
Janka áno viem a obdivujem ťa. Anička,ďakujem.
Za vaše komentáriky ďakujem.
@gabrielka áno nebola som tu s receptom novým od mája. No budem sa snažiť ak to pôjde.Nebolo to mojim nezáujmom,ale veľkými starosťami.
@mesiar50 teším sa,že si ešte na Vareche a že pridávaš čím ďalej tým krajšie recepty.Mám čo doháňať poprezerať veľa veľa receptov.
@alexdidi tie trojuholníčky sú vlastne praktické a aj rýchle.
ten tuk-množstvo-spôsobuje-že je keksík chrumkavý..krehký..
je potrebné pracovať rýchle..môžeš si ho dať do chladničky načas..so studeným cestom sa potom lepšie pracuje..
ak chceš naozaj dať menej tuku-môžeš nahradiť kyslou smotanou..
množstvo musíš odhadnúť sama..
ja by som však pomer múka:syr:tuk....1:1:1...dodržala..
@tatranka..prep áč moje vmontovanie sa..:-)
Janka urob si to aj ty už podľa tejto rady.
Máš ich krásne.A veru si ich mohla pridať.
Veď ich máš ohromné!Veru aj ja som už pár krát vykrajovala.Ide o cestíčko.
Ďakujem za pozdrav a teším sa,že chutia.