Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Mal som pekné kocky bravčového mäsa zo stehna, tak som ich takto diétne pripravil.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zázvor som očistil a pokrájal na drobné kocky. Cesnak som na foto zabudol pridať, ten som rozpučil a posekal na drobno. Mäso pokrájal na kocky 2 - 3 cm. Pór nakrájal na kolieska.
-
2
Do hrnca som dal 3Pl oleja a naň dusiť pór so zázvorom. Po chvíle dusenia mi to všetko pekne zavoňalo, vtedy som pridal cesnak premiešal.
-
3
A hneď som dal na to mäso opražiť do biela. Za častého miešania nech to neprihorí.
-
4
Keď bolo mäso biele zalial som to horúcou vodou. Nechal nech to začne variť a teraz do toho dal polovinu mrazenej zeleniny. Znovu nechal variť až do uvarenia mäsa na mäkko. Občas miešal. Voda sa postupne vyparovala a zelenina to zahusťovala. Asi po hodine bolo mäso mäkké. Teraz som do hrnca vysýpal zvyšok zeleniny, osolil a varil asi desať minút. Ochutnal čí netreba ešte soliť a odstavil zo sporáka.
-
5
A môžeme jedlo servírovať. Na dno taniera som dal ľadový šalát na to ryžu a mäso so zeleninou. Na vrch pridal reďkovku. Želám Vám dobrú chuť. Je to diétne a hlavné chutné.
Diskusia k receptu