Foto: kukulienka71
Ľutujem, že som ju nepoznala skôr...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak máte možnosť zadovážiť si Golden syrup, neváhajte, prosím, je naozaj vynikajúci. Neviem, či ho u nás dostať, kúpila som si ho ešte na dovolenke vo Francúzsku. Dá sa vyrobiť aj podomácky ale originál určite nenahradí. Sirup má nádhernú jantárovú farbu, chutí podobne ako javorový sirup alebo melasa. Podľa môjho názoru ešte lepšie. Jeho výroba sa začala v Anglicku pred vyše 100 rokmi a v západných krajinách sa používa často k príprave dezertov, či ako poleva na palacinky apod. Aj tu na Vareche sú recepty s jeho použitím. Aj preto som si ho priniesla.
-
2
Maslová omáčka patrí k základným omáčkam v západných krajinách. Odmerala som si potrebné suroviny
-
3
a v rajničke na miernom ohni som za stáleho miešania rozpúšťala maslo, cukor a sirup. Priliala som smotanu, nechala prevrieť a odstavila. Kryštáliky cukru musia byť úplne rozpustené.
-
4
Omáčka - poleva je najlepšia ešte teplá, chladnutím hustne a tuhne. Ako tak premýšľam, bude vynikajúcou polevou na parené buchty, vianočku, lievance, suché pečivo... Kto miluje chuť roztopeného masla v kombinácii so sladkým, príde si určite na svoje a pochopí moje očarenie:-)
@jozka2 , to je pravda:-)) ďakujem vám obom
Vďaka za komentáre, potešili.