Toto je naša štedrovečerná polievka, na ktorú čakáme celý rok. Niežeby sa nedala uvariť kedykoľvek, ale pre našu rodinu je synonymom Vianoc.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
veľa |
|
1 ks malá |
|
1-2 lístky |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
1 l |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
0,5 l |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vopred namočené huby dáme v tej istej vode (0,5l) variť s koreninami a cibuľou v celku 15-20 min. Keď sú huby mäkké, pridáme roztlačený cesnak, maslo, mlieko, pol litra smotany na varenie rozrobenej s 1 pl hl.múky. Dochutíme soľou, pridáme cukor (cca 1-2 pl), necháme prevrieť. Po ochladení pridáme ocot 1-2 pl. Suroviny je dobre si prispôsobiť podľa toho ako nám počas roka priala šťastena pri zbere húb. U nás platí, čím viac, tým lepšie.
A zabudol som,že sa tam dáva šošovica a to hodne!
Ano u nás sa velmi podobná vaří.Som z Nitr.Hrnčiaroviec i keď teraz bývám na Morave.Veselé Vianoce, idem si ji uvariť!