Foto: patroveckypitrs
Mal som dva pekné kúsky z králika tak som ich spravil na čerstvej kapuste.
porcie
príprava
na 200°C °C
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny . Ostali mi dva kúsky králika, rebra a krk som použil na polievku. Slaninu oravskú som použil dlhé plátky, aby sa ľahšie omotala okolo mäsa.
-
2
Mäso som osolil, okorenil čerstvo pomletím korením. Posýpal drvenou rascou. Nechal postať asi 10 minút, nech to prejde do mäsa.
-
3
Teraz som obalil mäso slaninou. Pod ňu som dal pár plátkov cesnaku. Slaninu so uchytil na mäso špáradlami.
-
4
Do hrnca ktorý pôjde aj do rúry, som dal asi dve lyžice bravčovej masti zohriať. Na nej som sprudka opiekol pripravené mäso. Z každej strany po štyri minúty.
-
5
Mäso som vybral z hrnca a dal bokom.
-
6
Do hrnca som na výpek dal cibuľu pokrájanú na drobno, cesnak na platy a zvyšok slaniny krájaný na kocky. Chvíľu som to restoval.
-
7
Po chvíľke som do hrnca pridal kapustu nakrájanú na kocky. Pár krát premiešal podlial vodou asi 1dcl. Teraz som kapustu osolil a pridal mletú rascu tak 1KL. Prikryl hrniec a nechal kapustu dusiť asi 15 minút. Kapusta čiastočne zmäkla a pustila ešte vodu.
-
8
Po tejto dobe som hrniec dal zo sporáka preč. Do kapusty som uložil pripravené mäso. Hrniec späť prikryl a dal do rúry na 45 minút pri 200°C.
-
9
Po tejto dobe som hrniec odokryl a ešte dal pripiecť na 15 minút. Teraz som to mal hotové. Počas pečenia som spravil trochu zemiakovej kaše k tomu.
-
10
Môžem servírovať. Na tanier som dal mäso, kašu a kapustu. Pridal som k tomu baranie rohy a hostina môže začať. Pretože bol pekný deň, dnes výnimočné, tak so to vytiahol na dvor. Nad dvorom je hneď hora, tak sme obedovali v prírode. Dobrú chuť Vám želám. Na tomto tanieri je vidno ako slnko svietilo a robilo tiene.
@patroveckypitrs ,tvoj králik je obdivohodný,,,, ))nepozval by si ma na večeru?,,vyzerá úžasne chutne a ja králikov ľúbim...)