Králik na kapuste fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. októbra 2015

Mal som dva pekné kúsky z králika tak som ich spravil na čerstvej kapuste.

2
porcie
15 minut minút
príprava
90 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

2 ks
0,5 kg hlávková menšia
2 ks stredná
6 strúčkov
250 g tenké plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny . Ostali mi dva kúsky králika, rebra a krk som použil na polievku. Slaninu oravskú som použil dlhé plátky, aby sa ľahšie omotala okolo mäsa.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som osolil, okorenil čerstvo pomletím korením. Posýpal drvenou rascou. Nechal postať asi 10 minút, nech to prejde do mäsa.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz som obalil mäso slaninou. Pod ňu som dal pár plátkov cesnaku. Slaninu so uchytil na mäso špáradlami.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca ktorý pôjde aj do rúry, som dal asi dve lyžice bravčovej masti zohriať. Na nej som sprudka opiekol pripravené mäso. Z každej strany po štyri minúty.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som vybral z hrnca a dal bokom.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hrnca som na výpek dal cibuľu pokrájanú na drobno, cesnak na platy a zvyšok slaniny krájaný na kocky. Chvíľu som to restoval.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po chvíľke som do hrnca pridal kapustu nakrájanú na kocky. Pár krát premiešal podlial vodou asi 1dcl. Teraz som kapustu osolil a pridal mletú rascu tak 1KL. Prikryl hrniec a nechal kapustu dusiť asi 15 minút. Kapusta čiastočne zmäkla a pustila ešte vodu.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po tejto dobe som hrniec dal zo sporáka preč. Do kapusty som uložil pripravené mäso. Hrniec späť prikryl a dal do rúry na 45 minút pri 200°C.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po tejto dobe som hrniec odokryl a ešte dal pripiecť na 15 minút. Teraz som to mal hotové. Počas pečenia som spravil trochu zemiakovej kaše k tomu.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Môžem servírovať. Na tanier som dal mäso, kašu a kapustu. Pridal som k tomu baranie rohy a hostina môže začať. Pretože bol pekný deň, dnes výnimočné, tak so to vytiahol na dvor. Nad dvorom je hneď hora, tak sme obedovali v prírode. Dobrú chuť Vám želám. Na tomto tanieri je vidno ako slnko svietilo a robilo tiene.

    Králik na kapuste (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
123
no, týmto parádnym receptom, by som mohla dcéru naučiť jesť aj králičie mäso/možno/ -hrávala sa s malými zajačikmi-králikmi a odvtedy ani ťuk tento druh mäsa...akurát by som vymenila sladkú-teda hlávkovú kapustu za kyslú/bolo by to tak trochu trochu zmenené, ale hlávkovú kapustu nezje...

Pridaj komentár k receptu: