
Pečienka so šampiňónmi
Toto jedlo robievala často moja mama keď sme čakali návštevu. Teraz to robievam ja, keď...

Zeleninový posúch so syrom
Recept vznikol kombináciou dvoch príbuzných receptov: z časopisu Báječná žena a recept od priateľky.

Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...

Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou
Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české...

Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára
Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások...

Zemiaková placka s údeným kolienkom a oštiepkom
… alebo po „vihodňarski: veľki naľešňik z tepši“! Za inšpiráciu pre tento rcp, pekne ďakujem @patroveckypitrs...

Hutná cibuľačka MECOMKA
Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko...

Plnený a zapečený rožok
Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka...

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

Domáca fazuľovica
Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach...

Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...

Klasická huspenina
Podľa tohoto receptu musí uvariť veľmi chutnú huspeninu aj ten, kto ju ešte nikdy nevaril a...

Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...

Langoše zo všetkých najchutnejšie
U nás doma ozaj ľúbime langoše, robíme ich raz za čas, keďže úplne najzdravšie jedlo...

Domáce farebné rezance
Do misky pridáme múku, vajíčko a 3 PL šťavy z cvikle a vymiesime cesto.

Svieža zelerová nátierka
Dnes som pripravila nátierku, ktorú dám deťom zajtra do školy. Zároveň som zas upiekla hrnčekový...

Čoko-puding bez varenia
Tento puding mám najradšej lebo sa nemusím báť, že mi prihorí hrniec

Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Huspenina - Studenô
Toto je môj najobľúbenejší zákusok. Pre mňa zákusok je kus údeného. A koláč kus pečeného...

Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....

Mäsové guľky v cestovinovej polievke s bazalkou
… sú delikatesa prevoňaná nastrúhanou kôrou z čerstvého pomaranča a cesnakom, servírovaná s cestovinou „Sea Shells...

Mrkvové taštičky starej mamy
Tieto taštičky mám veľmi rada. Robieva ich moja starká a sú naozaj chutné a zdravé...

Údenou klobásou plnené kuracie prsia vyprážané v smotanovom cestíčku
Dnešný sviatočný obed len tak v ľahšom prevedení. kuracie prsia, ktoré som plnila pokrájanou údenou...