Lokše so slivkovým lekvárom a makom

hame - fotkahame, 27. októbra 2017. Komerčný recept.
Lokše so slivkovým lekvárom a makom
Foto: hame
6
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

300 g (uvarené)
100 g
podľa chuti
podľa potreby
 na posypanie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame, prípadne prelisujeme. Necháme ich vychladnúť, pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké cesto. Vytvoríme si valček, ktorý rozdelíme na 6 - 8 dielikov. Každý diel vyvaľkáme na placku hrubú asi 2 - 3 mm (primerane podsypávame múkou). Pečieme na suchej panvici. Upečené lokše pomastíme maslom a priklopíme miskou, aby zvláčneli. Potom natierame slivkovým lekvárom a posypeme makom.

Diskusia k receptu

zinnajdha
aj mňa zaujal, použijem však môj slivkový lekvár /povidla .