Tvarohové buchty fotorecept

grejsy - fotkagrejsy, 19. októbra 2017
Tvarohové buchty (fotorecept)
Foto: grejsy

Tieto tvarohové buchty sa dnes rýchlo zjedli. Voňal nimi celý byt. A tie teplé chutili najviac.

10
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 PL
20 g
200 ml
100 ml
štipka
Plnka:
250 g
1 ks
1 ks
podľa potreby
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobím kvások. Droždie rozmrvím, pridám 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, trochu múky a asi 1/2 dcl mieka. Nechám nakysnúť. Do veľkej nádoby dám múku, olej , soľ, cukor a pridám kvások a zvyšné mlieko čo mi zostalo.Vypracujem cesto , ktoré nechám pod utierkou nakysnúť asi tak 35 minút.

  2. 2

    Potom ho dám na pomúčenú dosku a povykrajujem z neho štvorce, ktoré budem plniť tvarohovou plnkou. Plnka : Tvaroh si ochutím vanilkovým cukrom a kryštálovým toľko koľko je treba, pridám ešte žĺtok. Vymiešam nahladko.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatočím do tvaru buchty.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto všetky buchty spravíme.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech si vymastím tukom a dám do neho buchty, ktoré ešte potriem olejom a nechám ich chvíľku nakysnúť aspoň 10 minút, pokým sa nám trúba vyhreje.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečiem do zlatista na 200 stupňov v elektric. trúbe 35 minút a ihneď ich pomastím po vrchu olejom.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ich posypem po vrchu práškovým cukrom.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ešte teplú som si dala s mliekom:-)

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšlo mi z tejto dávky 10 buchiet, ale obrovsky veľkých.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V reze buchta.

    Tvarohové buchty (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Krásné, veliké a určo výborné buchty. Jsi šikulka!
marienka44
Zdá sa, že cesto je kvalitné. Mohla si do tvarohu dať aj namočené hrozienka. Ja najnovšie dávam sušené brusnice.
Recept ukladám do KK.
evanaaa
Buchtičky som už dávno nemala, takéto domáce......mama robievala tvarohové tak, že spravila z nich batôžky, čiže ich neprevracala, ale lekvárové ano, tie otočila, aspoň sme vedeli, ktoré sú ktoré a pekne to ja vypadalo.
siisa
Veľmi pekné máš tie buchtičky, ako od babičky :)
elena
Vyskúšala som, neodporúčam. Lepšie je použiť hladkú múku, aj vajce do cesta, prípadne maslo alebo margarín. Vrátim sa len k svojmu osvedčenému receptu.