Foto: grejsy
Tieto tvarohové buchty sa dnes rýchlo zjedli. Voňal nimi celý byt. A tie teplé chutili najviac.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si urobím kvások. Droždie rozmrvím, pridám 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, trochu múky a asi 1/2 dcl mieka. Nechám nakysnúť. Do veľkej nádoby dám múku, olej , soľ, cukor a pridám kvások a zvyšné mlieko čo mi zostalo.Vypracujem cesto , ktoré nechám pod utierkou nakysnúť asi tak 35 minút.
- 2
Potom ho dám na pomúčenú dosku a povykrajujem z neho štvorce, ktoré budem plniť tvarohovou plnkou. Plnka : Tvaroh si ochutím vanilkovým cukrom a kryštálovým toľko koľko je treba, pridám ešte žĺtok. Vymiešam nahladko.
- 3
Zatočím do tvaru buchty.
- 4
Takto všetky buchty spravíme.
- 5
Plech si vymastím tukom a dám do neho buchty, ktoré ešte potriem olejom a nechám ich chvíľku nakysnúť aspoň 10 minút, pokým sa nám trúba vyhreje.
- 6
Upečiem do zlatista na 200 stupňov v elektric. trúbe 35 minút a ihneď ich pomastím po vrchu olejom.
- 7
Potom ich posypem po vrchu práškovým cukrom.
- 8
Ešte teplú som si dala s mliekom:-)
- 9
Vyšlo mi z tejto dávky 10 buchiet, ale obrovsky veľkých.
- 10
V reze buchta.
- 2
Recept ukladám do KK.