Foto: sonulienka
U nás dnes na obed jednoduché, rýchle ale vynikajúce.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak ako som písala jednoduché ale výborné. Ja som najprv udusila huby, v mojom prípade dubáky a modráky. Neuvádzam presne množstvo, to záleží na tom pre koľkých sa varí ja som varila len pre nás dvoch s manželom. Zvlášť som si na póre udusila ryžu. Ryžu robím nasledovne. Dám pór popražiť do sklovita potom pridám ryžu a krátko popražím. Ryžu robím v takomto pomere - jeden hrnček ryže a jeden a pol hrnčeky vývaru. Alebo môžete dať aj vodu. Dusila som ju asi 15-20 minút miešala som a keď bola voda vyparená som vypla šporák a nechala ryžu dojsť. Akonáhle som mala ryžu hotovú, som do nej pridala huby, dobre pomiešala a ak treba tak ešte dochutiť soľou alebo niekto aj korením. Ja som nemusela vo vývare je soľ a aj v hubách tak nám to stačilo. Nerobím hubové rizoto tak, že spolu dusím ryžu aj huby. Huby dusím vždy zvlášť. Manželovi som nastrúhala aj syr.
-
2
Ja žiaľ nemôžem tak len takto.
-
3
No a obed bol raz dva. Hubárska sezóna pomaličky končí, kto mal šťastie tak ako u nás manžel tak si na hubovom rizote pochutí aj uprostred zimy.
-
4
No a tu sa už manžel hostí.
Děkuji, jsi milá. Vůně se píše s kroužkem. oh
Ešte špekulujem jeden recept len ho musím dobre vymyslieť aby sa podaril s hubami tak ak vyskúšam a podarí sa dám ho sem.
z akeho dôvodu?
Takto zvykneme robievať u nás. Nemusí to byť zlé aj tak ako píšeš možno aj vyskúšam veď mám veľa v mrazničke húb. Uvidím - ďakujem za radu.