Hovädzia sviečková
Hovädzia sviečková

Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

shanshi - fotkaShan´shi, 28. októbra 2017. Komerčný recept.
Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou
Foto: shanshi
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
330 g
2 PL
1 stúčik
2 ks
1 PL
200 g
0,5 zväzku




Postup

  1. 1

    Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou omáčkou a kukuričným škrobom na marinádu. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky a necháme v marináde 15 minút.

  2. 2

    Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na 2 cm dlhé kúsky. Chop Suey zeleninu opláchneme v sitku studenou vodou.

  3. 3

    Vo woku rozpálime olej. Pridáme namarinované mäso a osmažíme 5 - 7 minút. Pridáme zeleninu a všetko spolu osmažíme pri vysokej teplote. Do zostávajúcej marinády pridáme v prípade potreby trochu vody a osmažíme ďalších 5 minút, kým je mäso hotové.

  4. 4

    Pomaranč nakrájame na tenké plátky a ozdobíme nimi mäso. Podávame s ryžou alebo vaječnými rezancami.

  5. 5

    Shan'shi Tip: Pre pikantnejšiu chuť možno pridať čili omáčku alebo Sambal Oelek Shan´shi.

Diskusia k receptu

bagetta
Práve som to dovaril, super riadne, odporúčam. Robil som to na pikantný spôsob, že som tam šlahol mangovú chili omáčku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia