Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou
Foto: shanshi
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou omáčkou a kukuričným škrobom na marinádu. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky a necháme v marináde 15 minút.
- 2
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na 2 cm dlhé kúsky. Chop Suey zeleninu opláchneme v sitku studenou vodou.
- 3
Vo woku rozpálime olej. Pridáme namarinované mäso a osmažíme 5 - 7 minút. Pridáme zeleninu a všetko spolu osmažíme pri vysokej teplote. Do zostávajúcej marinády pridáme v prípade potreby trochu vody a osmažíme ďalších 5 minút, kým je mäso hotové.
- 4
Pomaranč nakrájame na tenké plátky a ozdobíme nimi mäso. Podávame s ryžou alebo vaječnými rezancami.
- 5
Shan'shi Tip: Pre pikantnejšiu chuť možno pridať čili omáčku alebo Sambal Oelek Shan´shi.
Tiež hovädzia sviečková:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu