Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Foto: shanshi
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
330 g |
|
1 PL |
|
1 - 2 PL |
|
0,5 ČL |
|
2 PL |
|
1 zväzok |
|
2 plátky |
|
0,5 ks |
|
130 g (varené v slanom náleve) |
|
0,5 |
|
Postup
-
1
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda, vyberieme a dáme bokom.
- 2
Nakrájame pažítku na tenké krúžky a ananás na malé kocky. Z papričiek odstránime semienka a nakrájame ich na tenké prúžky.
- 3
Do misky dáme fazuľové výhonky, ananás, papriku a krevety. Sezamový olej, sójovú omáčku, nasekanú čili a citrónovú šťavu rozmiešame na marinádu a zalejeme šalát. Dobre premiešame. Podávame posypané sezamovými semienkami a pažítkou.
- 4
Shan'shi Tip: Krevety možno vymeniť za kuracie mäso. Pre viac ázijskú chuť jedla možno použiť sladkú čili omáčku.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu