Morčací perkelt
Morčací perkelt

Bocianie krky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. októbra 2017

Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.

2
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
80 g
1
2 strúčiky
1 PL domáci
1 PL
 podľa chuti
 štipka
 štipka
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie krky som umyla, osušila.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sekáčikom nasekala na malé kusy.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici som opiekla slaninu a cibuľu.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som krky.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som soľ, korenie, rascu, červenú papriku a podliala troškou vody.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som kečup a horčicu. Postupne som prilievala len malé množstvo vody, len toľko, aby vždy boli krky ponorené. Dusila som ich na slabšom plameni 70 min. Táto pochúťka musí byť úplne udusená do mäkka, aby sa mäsko oddeľovalo od kostí.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové morčacie krky som podávala so zemiakovou kašou a uhorkou.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prajem vám dobrú chuť.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dnes rozkvitla možno posledná tohoročná ruža.

    Bocianie krky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

diducko
Sú výborné a varené môžu byť s knedľou a omáčkou /rajčinovou alebo chrenovou/. Vývar /+zelenina/je výborná polievka. Chystám sa urobiť gulášik. Tvoj recept je veľmi dobrý!!
sracz
... toto chutné jedlo, Tebou s láskou prpravené, @Izabella929 milá, má aj u nás "zelenú na voľno"! Každé "mäso od kosti je suprorovka"!
haji
Dělám podobně, krky uvařím v polievce, oberu a pak podobný postup s obraným masíkem. K tomu jakoukoliv omáčku - prívarok. Izi, krásné foto!
rela
@izka , to je neskutočné čo Ty dokážeš vykúzliť z "obyčajných" krkov. Krky máme radi, ale vždy ich iba vyvarím v polievke. Obhrýzame ich ako predjedlo k nedeľnému obedu. Tvoj recept je iný level.
izabella929
@diducko ,guláš bude výborný,lebo krky sú zväčšej časti kosti, takže chuť bude parádna..)ďakujem za komentár...
izabella929
@rela , robím to rada a s láskou tomu venujem čas, nerada odfláknem prácu okolo varenia.-)no po väčšine sa varí z nich polievka, preto som dala tento recept, že je aj iná možnosť pochutnať si na nich.-) vďaka za milý komentár...
alex37
Naozaj vidieť, že varíš rada a s láskou :-)
babkamt
Týmto jedlom by si sa zavďačila môjmu mužovi.