Slané pečivo
Slané pečivo

Rozpeky ku kyslým polievkam

arnilka - bez fotkyarnilka, 2. novembra 2017

Inšpirovala som sa receptom z malej knihy 100 a 1 domácích polévek od Soni Štěpánkovej. Tento recept som upravila podľa seba tak, ako ho Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom z malej knihy 100 a 1 domácích polévek od Soni Štěpánkovej. Tento recept som upravila podľa seba tak, ako ho veľa rokov robievam.

4
porcie
75 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 ml
30 g
1 lyžička
80 g
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru droždia a trošky múky spravíme kvások.

  2. 2

    Olej rozmiešame s vajcom, pridáme kvások, múku, soľ a vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme 4 bochníčky, ktoré necháme ešte 15 minút podkysnúť.

  3. 3

    Bochníčky položíme na plech s pečiacim papierom, rúru predohrejeme na 180 stupňov C, pečieme 12 až 15 minút do ružova.

  4. 4

    Hotové a trochu vychladnuté rozpeky rozlomíme na polovice a podávame k sýtym polievkam na kyslo.

Diskusia k receptu

haji
Je to milý recept. Moje babička, když pekla kysnuté buchty, udělala pár suchých pletýnek, bez posypu. Děda je k polévce miloval. Díky za vzpomínku.
arnilka
Milá @Haji , je to už aj u mňa krásna spomienka, ktorú rada pripravím aj dnes.
dakujem za pekný komentár a že si sa podelila o tvoje milé spomienky s takou vrúcnou láskou na tvojich milovaných :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia