Foto: cesminaz
Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.
porcie
na 180 °C
Suroviny
Kebab 1: | |
4 ks |
|
1,5 PL (paradajkový pretlak) |
|
3/4 KL |
|
0,5 KL |
|
1 KL drvené |
|
3-4 strúčiky |
|
3 kopcovité PL |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
Kebab 2: | |
500 g mleté |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks čerstvá |
|
7-8 stebiel |
|
1 zarovnaná KL drvené |
|
1 zarovnaná KL drvená |
|
0,5 KL |
|
podľa potreby |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na kebab budeme potrebovať 4 kuracie stehná a 1/2 kg mletého mäsa. Stehná si vykostíme, alebo si už vykostené kúpime :-) Následne mäso pokrájame aj s kožou spolu na stredne veľké kúsky, aby sa dalo napichovať. Ďalej zopár paprík a paradajok. A napokon si pripravíme jeden veľký plech a špajdle.
-
2
Na kuracie mäso si pripravíme marinádu. V miske zmiešame 3 kopcovité pl jogurtu, hustý paradajkový pretlak 1,5 pl ,mletú papriku, strúhaný cesnak, čierne korenie, oregano, sol a olej. Marinádu poriadne premiešame a pridáme mäso. Znova dobre premiešame a dáme do chladničky na 2-3 hodiny odstáť.
-
3
Teraz si pripravíme aj mleté mäso. Do jednej misky dáme mäso, na drobnučko nakrájanú cibuľu, postrúhaný cesnak, na drobno nakrájanú 1/2 kapie, oregano, mätu, mleté čierne korenie, mletú papriku, soľ a na drobno pokrájanú vňať. Celé poriadne premiešame a dáme tiež do chladničky na 2-3 hodiny postáť.
-
4
O 3hodiny som mäso vybrala. Mleté mäso naťapkáme na špajdlu tak, aby sme dostali tenký valček. Vyšlo mi z 1/2 kg 7 ks. Ďalej napicháme na špajdle aj kuracie mäso. Tie mi vyšli 6 ks. Takto pripravený ponapichovaný šiš kebab poukladáme na olejom vytretý plech vedla seba. Ukladať musíme ale tak, že konce špajdlí budú položené na okraji plechu, nech mäso neleží celkom na plechu, inak sa nám bude viac dusiť než opekať :-) Veľmi dobre sa tam hodí aj zopár menších paradajok (nie veľa) a tenká dlhá paprika. Poprípade aj štipľavá :-) Takto pripravený plech dáme do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 40 minút.
-
5
Šiš kebab sa mi piekol 40 minút. To znamená, že od bodu "varu/pečenia" cca 25 min. Za ten čas sa krásne upiekol a na spodku plechu zostalo aj trošku výbornej šťavy z mäsa. Z vrchu je pekne opečené a zo spodu vďaka tej šťave stále šťavnaté :-)
-
6
Kým sa mi kebab piekol, som ako prílohu pripravila ryžu a opiekla na toastovači nakrájanú bagetu, ktorú som potrela cesnakom. Ako dressing na kebab cesnakový jogurt a cibuľu so sumakom :-) Verím, že vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť ;-P
Ďakujem, si mi často výbornou inšpiráciou.
"hladam ženu so šarmom pre text"
Čo si nebodaj farmár?
@Evanaaa , s tebou nehrozí ani nuda, ani to, že by stála reč. :-)
Milá @Luss vôbec nevadí,ze si si to prispôsobila,hlavne ze chutilo :-) Dakujem ti za vyskusanie a za tvoju odozvu s fotkou! Pekný vecer prajem :-)
Teda ty vieš človeku narobiť chute svojimi receptami. Tento šiš kebab je ozaj výborný nápad. I keď to vyzerá komplikovane, nezdá sa mi to ťažké, a plánujem vyskúšať. Cesminka, prosím ťa, čo je sumak? Ďakujem .-) ahoj
Dakujem za recept. Pekny podvecer.
Super ;-) mäsko vyzerá velmi chutne! Som velmi rada,ze vám chutilo.Dakujem ti za odozvu aj s fotkou a prajem pekný den! :-)