Şiş kebab /Šiš kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. októbra 2017
Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.

4
porcie
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Kebab 1:
4 ks
1,5 PL (paradajkový pretlak)
3/4 KL
0,5 KL
1 KL drvené
3-4 strúčiky
3 kopcovité PL
podľa potreby
2 PL
Kebab 2:
500 g mleté
1 ks
2 strúčiky
1/2 ks čerstvá
7-8 stebiel
1 zarovnaná KL drvené
1 zarovnaná KL drvená
0,5 KL
podľa potreby
Okrem toho:
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na kebab budeme potrebovať 4 kuracie stehná a 1/2 kg mletého mäsa. Stehná si vykostíme, alebo si už vykostené kúpime :-) Následne mäso pokrájame aj s kožou spolu na stredne veľké kúsky, aby sa dalo napichovať. Ďalej zopár paprík a paradajok. A napokon si pripravíme jeden veľký plech a špajdle.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kuracie mäso si pripravíme marinádu. V miske zmiešame 3 kopcovité pl jogurtu, hustý paradajkový pretlak 1,5 pl ,mletú papriku, strúhaný cesnak, čierne korenie, oregano, sol a olej. Marinádu poriadne premiešame a pridáme mäso. Znova dobre premiešame a dáme do chladničky na 2-3 hodiny odstáť.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si pripravíme aj mleté mäso. Do jednej misky dáme mäso, na drobnučko nakrájanú cibuľu, postrúhaný cesnak, na drobno nakrájanú 1/2 kapie, oregano, mätu, mleté čierne korenie, mletú papriku, soľ a na drobno pokrájanú vňať. Celé poriadne premiešame a dáme tiež do chladničky na 2-3 hodiny postáť.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    O 3hodiny som mäso vybrala. Mleté mäso naťapkáme na špajdlu tak, aby sme dostali tenký valček. Vyšlo mi z 1/2 kg 7 ks. Ďalej napicháme na špajdle aj kuracie mäso. Tie mi vyšli 6 ks. Takto pripravený ponapichovaný šiš kebab poukladáme na olejom vytretý plech vedla seba. Ukladať musíme ale tak, že konce špajdlí budú položené na okraji plechu, nech mäso neleží celkom na plechu, inak sa nám bude viac dusiť než opekať :-) Veľmi dobre sa tam hodí aj zopár menších paradajok (nie veľa) a tenká dlhá paprika. Poprípade aj štipľavá :-) Takto pripravený plech dáme do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 40 minút.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šiš kebab sa mi piekol 40 minút. To znamená, že od bodu "varu/pečenia" cca 25 min. Za ten čas sa krásne upiekol a na spodku plechu zostalo aj trošku výbornej šťavy z mäsa. Z vrchu je pekne opečené a zo spodu vďaka tej šťave stále šťavnaté :-)

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mi kebab piekol, som ako prílohu pripravila ryžu a opiekla na toastovači nakrájanú bagetu, ktorú som potrela cesnakom. Ako dressing na kebab cesnakový jogurt a cibuľu so sumakom :-) Verím, že vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť ;-P

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes sme mali na obed tieto tvoje shish kebaby, ako vzdy nadhera. Mali sme k tomu “slizikovu ryzu” ... arabsku ryzu.
Dakujem za recept. Pekny podvecer.


ano, jednoduché, ale výborné. Kedysi som častejšie robila takéto mäso na špajli, ale časom človek aj zabudne, čo bolo dobré. Tvoje recepty mi veľmi pasujú, to je teda fakt.