Şiş kebab /Šiš kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. októbra 2017
Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.

4
porcie
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Kebab 1:
4 ks
1,5 PL (paradajkový pretlak)
3/4 KL
0,5 KL
1 KL drvené
3-4 strúčiky
3 kopcovité PL
podľa potreby
2 PL
Kebab 2:
500 g mleté
1 ks
2 strúčiky
1/2 ks čerstvá
7-8 stebiel
1 zarovnaná KL drvené
1 zarovnaná KL drvená
0,5 KL
podľa potreby
Okrem toho:
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na kebab budeme potrebovať 4 kuracie stehná a 1/2 kg mletého mäsa. Stehná si vykostíme, alebo si už vykostené kúpime :-) Následne mäso pokrájame aj s kožou spolu na stredne veľké kúsky, aby sa dalo napichovať. Ďalej zopár paprík a paradajok. A napokon si pripravíme jeden veľký plech a špajdle.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kuracie mäso si pripravíme marinádu. V miske zmiešame 3 kopcovité pl jogurtu, hustý paradajkový pretlak 1,5 pl ,mletú papriku, strúhaný cesnak, čierne korenie, oregano, sol a olej. Marinádu poriadne premiešame a pridáme mäso. Znova dobre premiešame a dáme do chladničky na 2-3 hodiny odstáť.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si pripravíme aj mleté mäso. Do jednej misky dáme mäso, na drobnučko nakrájanú cibuľu, postrúhaný cesnak, na drobno nakrájanú 1/2 kapie, oregano, mätu, mleté čierne korenie, mletú papriku, soľ a na drobno pokrájanú vňať. Celé poriadne premiešame a dáme tiež do chladničky na 2-3 hodiny postáť.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    O 3hodiny som mäso vybrala. Mleté mäso naťapkáme na špajdlu tak, aby sme dostali tenký valček. Vyšlo mi z 1/2 kg 7 ks. Ďalej napicháme na špajdle aj kuracie mäso. Tie mi vyšli 6 ks. Takto pripravený ponapichovaný šiš kebab poukladáme na olejom vytretý plech vedla seba. Ukladať musíme ale tak, že konce špajdlí budú položené na okraji plechu, nech mäso neleží celkom na plechu, inak sa nám bude viac dusiť než opekať :-) Veľmi dobre sa tam hodí aj zopár menších paradajok (nie veľa) a tenká dlhá paprika. Poprípade aj štipľavá :-) Takto pripravený plech dáme do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 40 minút.

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šiš kebab sa mi piekol 40 minút. To znamená, že od bodu "varu/pečenia" cca 25 min. Za ten čas sa krásne upiekol a na spodku plechu zostalo aj trošku výbornej šťavy z mäsa. Z vrchu je pekne opečené a zo spodu vďaka tej šťave stále šťavnaté :-)

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mi kebab piekol, som ako prílohu pripravila ryžu a opiekla na toastovači nakrájanú bagetu, ktorú som potrela cesnakom. Ako dressing na kebab cesnakový jogurt a cibuľu so sumakom :-) Verím, že vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť ;-P

    Şiş kebab /Šiš kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alena45
ano, jednoduché, ale výborné. Kedysi som častejšie robila takéto mäso na špajli, ale časom človek aj zabudne, čo bolo dobré. Tvoje recepty mi veľmi pasujú, to je teda fakt.
farbuska
Oboje je skvelé a tiež vďaka za pripomenutie. Máš veľmi chutné recepty a vždy veľmi dobre popísaný postup.
Ďakujem, si mi často výbornou inšpiráciou.
haji
Vypadá to prudce jedle a ještě líp voní! Krásná práce, Cesmínko, díky za receptík!
lenocka23224
Oh áno, toto je môj najoblubenejší recepttttttttt ! Myslite ze sem na blog by sa hodil aj članok tipu ake mňamky si slovaci dopraju? Ak ano, ktora z vas by sa toho podujala? hladam ženu so šarmom pre text -  estavisa.sk/blog/...
klukodvody
@Cesminaz psát že si Tvé recepty poctivě ukládám je zbytečné. Mám doma asi 300 zbytečných kuchařských knih a asi tak 3000 receptů elektronických. Na nic. Tady člověk najde vždy něco co URČITĚ musí vyzkoušet. No a ty Tvoje jsou vždy super a voní tak trošku exotikou a to milujeme. Srdečně Tě oba zdravíme a přejeme krásný den.
cesminaz
@Klukodvody fíha,tak to más teda krásnu zbierku! Budem len rada ak receptík raz vyskusate a pochutíte si :-) Pekne pozdravujem oboch! @Motyka zlatá,verím ze vam bude chutiť.A hviezdou budeš právom :-) lebo jedlo treba vediet aj pripraviť,len recept nestačí ;-P @Lenocka23224 dakujem,teší ma ze ti je recept po chuti :-) A kto vie,možno nájdeš aj tú pravú ženu :-)
evanaaa
Ďalší recept, ktorý si od teba, @Cesminaz ukladám, a vo vhodnom čase naň iste príde rad, suroviny sú na dosah, len ich treba správne použiť aj s kombináciou dobrých korenín, vďaka. A pre @Lenocka23224 , vidím, že sa dnes zaregistroval(a) nový člen(ka), aj s humorom, len s malou chybičkou - článok typu.....len neviem, ak hľadá ženu so šarmom, či je to on, či ona? Prepáč, @Cesminka , že to sem dávam, ja len, aby reč nestála :) ......
siisa
Milá @Cesminaz , viem, že ak napíšeš , že je to výborné, tak to zaručene chutí. Aspoň teda mne určite, lebo som už nejeden recept podľa teba vyskúšala. Vďaka, že sa tu s nami s nimi podelíš.
alex37
Výborné, dokonca máme doma aj tie "šabličky" na ktoré sa robí šiš, a hotové korenie na mleté mäso zamiešané od Turkov z Viedenských trhov. A kuracie mäsko môžem v akejkoľvek podobe.
lilyre
Parádny recept, ako vždy ... a už sa teším na sobotu, keď ho vyskúšam.
deria
Cezminas moja, ja kvôli tvojim receptom snáď zase začnem jesť mäso po dlhých rokoch ;) Také chute si mi narobila, určite to vyskúšam pre návštevu. Díky.
cesminaz
@Evanaaa budem rada ak niekedy vyskusas :-) A vôbec sa nehnevám,ved netreba byt stále taký vážny,treba aj troška srandy :-) @Hadik :-) @Siisa dakujem krásne za tvoje mile slová aj za tvoju dôveru :-) Budem rada ak raz vyskušaš. @Methi vdaka. @Lilyre dúfam,ze das potom vedieť ;-) @Alex zlatá,ja šabličky nemám,len hotové "šable" :-)) a tie používam len vonku na grile,lebo do rúry sa mi nezmestia :-) Budem rada ak niekedy vyskúšaš. @Deria milá,rada ta vidím :-) Si ma pobavila :-)) Ale ak aj ty nie,ale aspon tvoji hostia si pochutia! Pozdravujem!
jujoska
teda trochu pracnejsi recept ale urcite stoji za to, musela to byt poriadna lahodka @cesminaz. Teba by mali doma na rukach nosit :-D
havino
Fakt som až prehltla od chuti, taká lákavá fotka, nič podobné som ešte nerobila, super recept
cesminaz
Milá @Jujoska práve,ze si myslim ze toto jedlo nieje az také pracné.Môzes si to nechat v chladnicke aj 5-6hodín,ale aspon 2-3. Cize kludne si to ráno,niekedy doobeda,alebo naobed pripravís-to je cca.20minút a das do chladničky.Potom si robíš inú robotu,alebo oddychuješ :-) No a neskôr,póbede alebo vecer,ho len vybereš z chladničky,napicháš na paličky-to je zas len 20minút a všupnes do rúry ;-P Medzitým nejakú ryžu,alebo opečenú cesnakovú bagetu,alebo pide,jogurtový cesnakový dressing..a máš fantastické jedlo na stole ;-P U nás prešlo hned na posedenie,deti a manžel ešte aj pekáč povytierali s chlebom :-) @Havino zlatá,tak ti radím skúsiť to raz.Je to veeelmi dobré ;-) Pekny den.
luss44
skvelé, ako vždy od Teba milá @Cesminka. Niekedy už raz neviem čo variť a toto je dobrý nápad na kur.stehná, aj marináda sa mi páči, celé to musí byť vynikajúce.
tiginko
tak toto áno, to by som si dala aj za cenu pokazenej postavy a zničeného zdravia! To bol vtip, teda pochvala @cesminaz , tvoje jedlá sú bezkonkurenčné :-)
cesminaz
@Izabelka dakujem,je to výborné :-) @Luss zlatá,ak raz vyskusas,tak daj vediet.Verím,ze vam bude chutit,je to velmi dobré ;-) Milá @Tiginko si ma rozosmiala :-) Dakujem za pochvalu,si milá :-)
luss44
tak @Cesminka ani to dlho netrvalo a mám odskúšané. Marinovala som stehná už od večera, pri napichovaní som pridala aj cibuľu, šampiňóny a papriku, takže nie je to celkom podľa Teba, ale mne išlo hlavne o tú marinádu na mäsko a tá je teda výborná. Šupla som do nej aj kúsok chilli, to my môžme :) Takže vďaka za dobrý tip a peknú nedeľu prajem :)


cesminaz
@Luss 44 (22.10.2017 12:49)

Milá @Luss vôbec nevadí,ze si si to prispôsobila,hlavne ze chutilo :-) Dakujem ti za vyskusanie a za tvoju odozvu s fotkou! Pekný vecer prajem :-)
jack
Nechápem ako mi toto mohlo ujsť?To musí byť veľká dobrotka.Aj to použité mäsko sa mi ľúbi.A názov nemá chybu;-)
nyja
@Cesminaz (23.10.2017 18:25)

Teda ty vieš človeku narobiť chute svojimi receptami. Tento šiš kebab je ozaj výborný nápad. I keď to vyzerá komplikovane, nezdá sa mi to ťažké, a plánujem vyskúšať. Cesminka, prosím ťa, čo je sumak? Ďakujem .-) ahoj
cesminaz
@Jack :-) čo už,tak sa to volá :-) ale je to výborné! Milá @Nyja ano je naozaj výborný ;-) Sumak je kyslovkavá červená korenina.Ja ju používam do mletého mäsa,do niektorých šalátov,alebo len tak na posyp niektorých jedál :-)


kucharka
Dnes sme mali na obed tieto tvoje shish kebaby, ako vzdy nadhera. Mali sme k tomu “slizikovu ryzu” ... arabsku ryzu.
Dakujem za recept. Pekny podvecer.


cesminaz
@Kucharka (24.10.2018 18:50)

Super ;-) mäsko vyzerá velmi chutne! Som velmi rada,ze vám chutilo.Dakujem ti za odozvu aj s fotkou a prajem pekný den! :-)