Šošovicová polievka/Mercimek çorbası fotorecept
Foto: cesminaz
Velmi chutná šošovicová polievka :-)
Postup
-
1
Najprv si dáme šošovicu močiť aspoň na 2 - 3 hodiny...
-
2
Do hrnca dáme olej a zosklovatíme na ňom nadrobno nakrájanú, trocha osolenú cibuľu. Na zosklovatenú cibuľu dáme 2 PL salçe alebo hustého pretlaku/pasty a necháme 2 - 3 minúty spolu za občasného miešania poškvrčať/opiecť. Pridáme za 1 KL ml. papriky a aj s ňou necháme zo 2 minútky poškvrčať. Napokon pridáme scedenú šošovicu, zalejeme aspoň 1 litrom vývaru a zostatok dáme vodu, cca 1 - 1,5 litra (môžte dať aj viac vývaru než vody). Dáme soľ, trocha rasce a sušenú mätu. Ja som dala 2 KL mäty, ale môžete aj podľa chuti. Takto necháme polievku variť, až kým nebudeme mať šošovicu celkom mäkkú.
-
3
Ked už bola šošovica celkom mäkká, ešte som pridala za 2 hrste malých rezancov a varila polievku ešte tých 15 minút, vlastne kým sa cestovina tiež uvarila :-)
-
4
Polievka sa hodí k lángošu alebo k nejakému posúchu. Prajem dobrú chuť :-)
Ano je velmi jednoduchá a dobrá, som rada,že aj vám chutí👍