Orechovo-škoricové slonie uši fotorecept
Foto: monty469
Dobrý tip na sladké raňajky
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
20 g |
|
85 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
230 g |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
Na mazanie a posyp cesta: | |
80 g |
|
3 hrste drvené |
|
3 ČL |
|
3 PL |
|
na vymazanie formy (alebo papier na pečenie) |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do misy dáme hladkú múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl kryštálového cukru, zalejeme 50 ml vlažnej vody a necháme urobiť kvások. Pridáme ostatné suroviny a zamiesime cesto. Necháme ho vykysnúť cca 60 min.
-
2
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí a 1 menšiu guličku. Necháme odpočinúť 10 min prikryté na pracovnej doske. Medzitým pripravíme zmes z orechov, škorice a cukru. Do druhej nádoby si dáme rozpustené maslo.
-
3
Formu vymažeme maslom. Každú časť rozvaľkáme na kruh s priemerom 11cm. Je dobré si rozvaľkať všetkých 10 ks. Do formy dáme tú malú guličku a na ňu uložíme prvý kruh, ktorý najprv ponoríme do masla a obalíme orechovo škoricovou zmesu. Postupne do kruhu uložíme všetky. Ukladáme tak, aby sa z polovice prekrývali.
-
4
Necháme vo forme ešte podkysnúť 20 min, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 180° C 35- 40 min. Necháme vychladnúť.
-
5
Jednotlivé "uši" sa od seba krásne oddeľujú, a aj na druhý deň sú mäkkučké. Na raňajky boli super :-)
-
6
A na záver náš spachtoš :-)
Je pravda, ze som ich piekla vecer, nech mame na ranajky. Vies, ze u nas sa ranajkuje uz o 6.00 rano ;-))
Dakujem ti velmi pekne
Moja mila @Haji dakujem ti velmi pekne. Boli fakt vyborne. Rano sa po nich len tak zaprasilo :-))
Dakujem ti velmi pekne. Veru mas pravdu , nie len sloni by si ich obzierali :-))
Dakujem ti velmi pekne .
Izka dakujem ti velmi pekne. Vyzeralo to dobre po upeceni, ale dlho to nevydrzalo. Raz dva sa rozchytali :-)
Montik ma radsej mäsko. Kolaciky on nemusi ;-)
Dava sa tam preto aby ten prvy kruh bol vyvyseny a tym padom aj ostatne su vyssie. Maju lepsi sklon. Prajem ti pekny vecer
Dakujem ti velmi pekne. Vsak ja som tiez na fb dlho po nich pokukovala a tie kvaskove tiez chcem urobit, len na to musim mat viac casu. Ale pride na nich rad. A ta vona po celom dome, no to ani nehovorim :-)