Jablkový koláč
Jablkový koláč

Škandinávsky jablkový koláč

bbbbbb - bez fotkybbbbbb, 2. novembra 2017
Škandinávsky jablkový koláč
Foto: bbbbbb

...výborný na sychravé zimné večery.

8
porcií
20 minút
príprava
60-90 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g (môže byť aj trstinový)
250 g
3 ks
175 g
38 g (alebo zemiakový škrob)
1 lyžička
800 g (nelúpané, nakrájané na štvrtiny príp. osminy)
1 lyžička
Na cukrovú krustu:
70 g (alebo trstinový)
z 3 toboliek roztlčené semienka
3 roztlčené semienka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Trúbu predhrejte na 170 °C. Tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Cukor s maslom vyšľahajte do peny a po jednom pridávajte vajcia. K vyšľahanej zmesi pridajte múky (alebo múku a škrob) s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Cesto nalejte do formy a tesne vedľa seba doňho pozatláčajte nakrájané jablká. Posypte škoricou. Zmiešajte suroviny na cukrovú krustu, posypte ňou koláč a pečte dozlata 1 - 1,5 hodiny.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: