Škandinávsky jablkový koláč
...výborný na sychravé zimné večery.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60-90 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 250 g (môže byť aj trstinový) |
|
| 250 g |
|
| 3 ks |
|
| 175 g |
|
| 38 g (alebo zemiakový škrob) |
|
| 1 lyžička |
|
| 800 g (nelúpané, nakrájané na štvrtiny príp. osminy) |
|
| 1 lyžička |
|
| Na cukrovú krustu: | |
| 70 g (alebo trstinový) |
|
| z 3 toboliek roztlčené semienka |
|
| 3 roztlčené semienka |
|
Postup
-
1
Trúbu predhrejte na 170 °C. Tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Cukor s maslom vyšľahajte do peny a po jednom pridávajte vajcia. K vyšľahanej zmesi pridajte múky (alebo múku a škrob) s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Cesto nalejte do formy a tesne vedľa seba doňho pozatláčajte nakrájané jablká. Posypte škoricou. Zmiešajte suroviny na cukrovú krustu, posypte ňou koláč a pečte dozlata 1 - 1,5 hodiny.









Diskusia k receptu