Mamičkin špenát
V škole sme špenát odmietali, ten ktorý nám navarila doma mamička, ten chutil vždy.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 90 °C
na 90 °C
Suroviny
1 balenie |
|
3 - 5 strúčikov |
|
1 stredne veľký kus |
|
2 lyžice |
|
1000 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu, prisypeme múku, opražíme do svetlej farby, pridáme prelisovaný cesnak, krátko orestujeme, hotovú zápražku zalejeme mliekom, rozmiešame do hladka a zohrejeme.
- 2
Vložíme rozmrazený špenátový pretlak a miešame, povaríme do zhustnutia. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 3
Horúci špenátový prívarok servírujeme s volským okom a s varenými zemiakmi.
Tiež Špenátový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu