Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Mamičkin špenát

arnilka - bez fotkyarnilka, 2. novembra 2017

V škole sme špenát odmietali, ten ktorý nám navarila doma mamička, ten chutil vždy.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 90 °C

Suroviny

1 balenie
3 - 5 strúčikov
1 stredne veľký kus
2 lyžice
1000 ml
 podľa chuti
 podľa chuti
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, prisypeme múku, opražíme do svetlej farby, pridáme prelisovaný cesnak, krátko orestujeme, hotovú zápražku zalejeme mliekom, rozmiešame do hladka a zohrejeme.

  2. 2

    Vložíme rozmrazený špenátový pretlak a miešame, povaríme do zhustnutia. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

  3. 3

    Horúci špenátový prívarok servírujeme s volským okom a s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia