Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.
Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica...
Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...
Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...
Dokonalý kysnutý koláč s letným ovocím
Lepšie kysnuté cesto nepoznám, a to som už vyskúšala viacero receptov. Cesto je nadýchané,...
Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné...
Jahodový lekvár s citrónom a rumom
Varila som lekvár z jahôd, aby som mala čím natierať a plniť moje zákusky a koláče....
Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami
Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá. Recept je z...
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Pilav s hroznovými listami
Ja to vlastne doma volám Sarma pilavı :-) a to preto, lebo je tam všetko to,...
Lístkové tyčinky s bielkovou polevou a marhuľovým džemom
Mala som v chladničke chladené lístkové cesto, ktorému už čochvíľa mala skončiť záruka, tak som...
Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...
Citrónové makrónky
Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je...
Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré...
Baklažánový strapec
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ...
Štrúdľa s jablkami, orechami a brusnicami
… te Flérkó-mámo a depak só dvéřka z té kadibudky? Toš si slepé pazgřivče, nebo nevidíš,...
Šúľance (ovocné guľky) z varenej krupice
Z mlieka, krupice a štipky soli si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do...
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Multiplnkový mrežovník
Veľmi chutný koláč vďaka kombinácii troch druhov plnky. Kolegyňa v práci priniesla na ochutnávku, hneď...
Kysaná mléčná polévka s houbami
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...
Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...
Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...
Bravčovina na doplnenie kolagénu
Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....
Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou
Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.
Cesnakové stehienka plnené prosciuttom
Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...
Bryndzovníky
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.