Klasický japonský cheesecake
15-20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ako prvé oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky tiež vyšľaháme a do vyšľahaných žĺtkov pridáme 250 g jemného tvarohu/syra. Šľaháme, kým sa tvaroh/syr nevyšľahá a potom pridáme kondenzované mlieko. Trochu prešľaháme. Nakoniec postupne jemne vmiešame sneh z bielkov.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zmes nalejeme do tortovej formy, formu obalíme alobalom a vložíme ju do misky s teplou vodou.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pečieme 45-50 minút pri 180 °C. Pri pečení neotvárajte rúru! Po dopečení pootvoríme dvierka a cheesecake necháme 30 minút chladnúť.
- 4
 Po vychladnutí vyberieme z rúry a nožom oddelíme od krajov tortovej formy. Potom opatrne vyberieme koláč z formy. Necháme chvíľu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :-)!
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 4
 

                                                    
                                                    




 


Ďakujem. Určite nejaké foto pridám.