Cheesecake
Cheesecake

Klasický japonský cheesecake

bobowero - fotkabobowero, 29. mája 2021
Klasický japonský cheesecake
Foto: bobowero
15-20 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
250 g (alebo jemný tvaroh)
1 bal.
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Ako prvé oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky tiež vyšľaháme a do vyšľahaných žĺtkov pridáme 250 g jemného tvarohu/syra. Šľaháme, kým sa tvaroh/syr nevyšľahá a potom pridáme kondenzované mlieko. Trochu prešľaháme. Nakoniec postupne jemne vmiešame sneh z bielkov.

    Klasický japonský cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    Zmes nalejeme do tortovej formy, formu obalíme alobalom a vložíme ju do misky s teplou vodou.

    Klasický japonský cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme 45-50 minút pri 180 °C. Pri pečení neotvárajte rúru! Po dopečení pootvoríme dvierka a cheesecake necháme 30 minút chladnúť.

  4. 4

    Po vychladnutí vyberieme z rúry a nožom oddelíme od krajov tortovej formy. Potom opatrne vyberieme koláč z formy. Necháme chvíľu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :-)!

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavý tým postupom, ale verím, že je chutný, len škoda, že nie je žiadne foto koláča, ako vypadá....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia