Klasický japonský cheesecake
Foto: bobowero
15-20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky tiež vyšľaháme a do vyšľahaných žĺtkov pridáme 250 g jemného tvarohu/syra. Šľaháme, kým sa tvaroh/syr nevyšľahá a potom pridáme kondenzované mlieko. Trochu prešľaháme. Nakoniec postupne jemne vmiešame sneh z bielkov.
-
2
Zmes nalejeme do tortovej formy, formu obalíme alobalom a vložíme ju do misky s teplou vodou.
-
3
Pečieme 45-50 minút pri 180 °C. Pri pečení neotvárajte rúru! Po dopečení pootvoríme dvierka a cheesecake necháme 30 minút chladnúť.
- 4
Po vychladnutí vyberieme z rúry a nožom oddelíme od krajov tortovej formy. Potom opatrne vyberieme koláč z formy. Necháme chvíľu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :-)!
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Ďakujem. Určite nejaké foto pridám.