Tvarohové pirohy
Tvarohové pirohy

Tvarohové pirohy s čučoriedkami

katkaangel - bez fotkykatkaangel, 31. mája 2021
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
štipka
250 ml
1  ks
Tvarohová plnka:
500 g
podľa chuti
1/2 ČL
štipka
Navrch:
 roztopené
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Vymiešame si suroviny na plnku (tvaroh, škorica, cukor, štipka soli).

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z neho kruhy s priemerom 8 cm. Vykrojené kruhy naplníme lyžičkou tvarohovej plnky a pritlačíme protiľahlé strany cesta do tvaru polkruhu. Pirohy varíme v osolenej vode cca 4 minúty.

  4. 4

    Podávame ich bohato preliate roztopeným maslom, posypané cukrom, tvarohom a čučoriedkami.

Diskusia k receptu

zojenka
Ale si mi narobila chute. Ešte mám v mrazničke trochu čučoriedok od vlani. Tak budú tento týždeň pirohy. Sladké máme radi. Ďakujem za nápad.