Tvarohové pirohy s čučoriedkami
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| podľa chuti |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| Navrch: | |
| roztopené |
|
|
|
|
| 250 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Vymiešame si suroviny na plnku (tvaroh, škorica, cukor, štipka soli).
- 3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z neho kruhy s priemerom 8 cm. Vykrojené kruhy naplníme lyžičkou tvarohovej plnky a pritlačíme protiľahlé strany cesta do tvaru polkruhu. Pirohy varíme v osolenej vode cca 4 minúty.
- 4
Podávame ich bohato preliate roztopeným maslom, posypané cukrom, tvarohom a čučoriedkami.
Tiež tvarohové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu