Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo nezamastila, alebo aby mi z nich nepadal syr. Raz Zobraziť celý popisMám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo nezamastila, alebo aby mi z nich nepadal syr. Raz kamoška spomenula, že ich robí a poslala mi recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvások zmiešať s ostatnými surovinami, vypracovať cesto, dať do väčšej misy, prikryť potravinárskou fóliou a dať aspoň na 2 hodiny kysnúť do chladničky.
- 2
Potom poolejovanými rukami odobrať z cesta a vytiahnuť (alebo vyvaľkať) kruh = langoš a vypražiť na oleji.
- 3
Roztlačený cesnak, voda, olej a (môže/nemusí byť) soľ na potretie. Potom kyslou smotanou potrieť a posypať strúhaným syrom.
- 4
Cesto vydrží aj týždeň v chladničke, vyjde 40 ks langošov. Cesto sa dá použiť aj na pizzu. Recept je vraj maďarský originál.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu