Langošové cesto z kyslej smotany
Foto: frommykitchendotcom
Jednoduché cesto, ktoré môže stáť v chladničke aj pár dní...
porcií
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások. Droždie, práškový cukor , 0,5 dl mlieka (odlejeme zo 4 dcl) spolu zmiešame a necháme chvíľu postáť, aby nakyslo.
- 2
Medzitým vo väčej nádobe zmiešame múku, soľ, smotanu, vajcia, pridáme kvások a postupne pridávame mlieko. Cesto dobre vymiesime a necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí oddeľujeme menšie bochníčky, ktoré rukami roztiahneme a vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.
- 3
Cesto sa dá uskladniť v chladničke a to tak, že si pripravíme mikroténové sáčky, do ktorých dáme po 1 KL oleja a následne vložíme cesto. Uzatvoríme a takto nám vydrží v chladničke aj 3 dni. Potom už len vybrať, odrezať požadované množstvo a nechať 15 min odstáť na izbovej teplote.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu