Langošové cesto z kyslej smotany

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. júna 2021

Jednoduché cesto, ktoré môže stáť v chladničke aj pár dní...

12
porcií

Suroviny

1 kg
2 ks
4 dcl
250 ml
50 g čerstvé
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások. Droždie, práškový cukor , 0,5 dl mlieka (odlejeme zo 4 dcl) spolu zmiešame a necháme chvíľu postáť, aby nakyslo.

  2. 2

    Medzitým vo väčej nádobe zmiešame múku, soľ, smotanu, vajcia, pridáme kvások a postupne pridávame mlieko. Cesto dobre vymiesime a necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí oddeľujeme menšie bochníčky, ktoré rukami roztiahneme a vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.

  3. 3

    Cesto sa dá uskladniť v chladničke a to tak, že si pripravíme mikroténové sáčky, do ktorých dáme po 1 KL oleja a následne vložíme cesto. Uzatvoríme a takto nám vydrží v chladničke aj 3 dni. Potom už len vybrať, odrezať požadované množstvo a nechať 15 min odstáť na izbovej teplote.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

olinecka
Robím cesto z kyslej smotany na langoše niet, čo pokaziť. Mňam.