Jahodový koláč
Jahodový koláč

Rýchla hrnčeková bublanina

bavimapiect - bez fotkybavimapiect, 9. júna 2021

Odkedy som tento recept prvýkrát vyskúšala, tak iný už ani nerobím. Odporúčam! Bublanina je dobrá aj na ďalší deň, no čerstvá je vždy najlepšia :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 bal.
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 bal.
 (alebo iné ovocie podľa chuti)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si vajíčka rozmixujeme v miske s kryštálovým a vanilkovým cukrom.

  2. 2

    Postupne pridáme mlieko, olej a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a na vrch nasypeme jahody (ja ich vždy krájam aspoň na dve a viac častí, aby boli prepolené).

    Rýchla hrnčeková bublanina - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 25 až 30 minút. Vrch už len pocukríme a jahodová bublanina je na svete. Prajem dobrú chuť.

    Rýchla hrnčeková bublanina - obrázok 4

Diskusia k receptu