Sladké rožky
Sladké rožky

Vynikajúce rožky s makom

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 6. júna 2021
8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

20 g
50 g
150 ml
190 g
190 g
12 g
1 ks
40 g
štipka
Na potretie a posypanie:
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Zmiešať cukor a droždie, nechať 10 minút postáť.

  2. 2

    Ku kvásku pridať mlieko izbovej teploty a polovicu múky, dobre premiešať. Pridať soľ, vanilkový cukor, vajce, roztopené maslo a dobre premiešať. Pridať zvyšnú múku a vypracovať cesto. Cesto prikryť potravinovou fóliou a nechať na 1,5 hodiny vykysnúť.

  3. 3

    Cesto zľahka vymiesiť, rozdeliť na 8 rovnakých kusov a vytvarovať guľky. Každú guľku cesta vyvaľkať do tvaru tenkého kruhu s priemerom 22-25 cm, potom cesto zrolovať do tvaru rožka. Rožky položiť na plech a nechať na 20 minút.

  4. 4

    Vrch rožkov namazať rozšľahaným vajcom a posypať makom.

  5. 5

    Piecť 15 minút (alebo do zlatista) pri 175 °С.

  6. 6

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/7meQolZd_64

Diskusia k receptu

razomzastolom
@afataga (6.6.2021 20:01)

Celkom nerozumejme otázke.
Na masle, lebo sa tak pripravuje cesto. Maslo je možne zameniť na slnečnicový olej.
dvorka
@razomzastolom (6.6.2021 22:51)

Tiež ma zmiatol názov. Myslela som si že ide o pečenie rožkov NA masle a nie cesto S maslom. Vďaka za vysvetlenie.
gordonko
hmmmmmmmmm za socializmu si prišla ráno do mliečného baru ,dala si si 2 - 3 takéto makové rožky ,pol litra kakaa .... fantastikuš




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia