Vynikajúce rožky s makom
Foto: razomzastolom
Zdroj: https://youtu.be/7meQolZd_64
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zmiešať cukor a droždie, nechať 10 minút postáť.
- 2
Ku kvásku pridať mlieko izbovej teploty a polovicu múky, dobre premiešať. Pridať soľ, vanilkový cukor, vajce, roztopené maslo a dobre premiešať. Pridať zvyšnú múku a vypracovať cesto. Cesto prikryť potravinovou fóliou a nechať na 1,5 hodiny vykysnúť.
- 3
Cesto zľahka vymiesiť, rozdeliť na 8 rovnakých kusov a vytvarovať guľky. Každú guľku cesta vyvaľkať do tvaru tenkého kruhu s priemerom 22-25 cm, potom cesto zrolovať do tvaru rožka. Rožky položiť na plech a nechať na 20 minút.
- 4
Vrch rožkov namazať rozšľahaným vajcom a posypať makom.
- 5
Piecť 15 minút (alebo do zlatista) pri 175 °С.
- 6
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/7meQolZd_64
Tiež sladké rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem! :-)
Celkom nerozumejme otázke.
Na masle, lebo sa tak pripravuje cesto. Maslo je možne zameniť na slnečnicový olej.
Tiež ma zmiatol názov. Myslela som si že ide o pečenie rožkov NA masle a nie cesto S maslom. Vďaka za vysvetlenie.