Foto: evusik
V našej rodine všetci milujeme cestoviny a práve tento patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je veľmi variabilný. Základ tvorí omáčka a cestoviny a len takto Zobraziť celý popisV našej rodine všetci milujeme cestoviny a práve tento patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je veľmi variabilný. Základ tvorí omáčka a cestoviny a len takto samotné je to fantastické. Pridať sa môže akékoľvek mäso, ryby, hríby, opražená prerastená slaninka, môžete to celé zapiecť, skrátka fantázii sa medze nekladú a hlavne je to jednoduché, rýchle a vždy iné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie kocky, okoreníme a opražíme, môžeme použiť zbytky mäsa z minulého dňa, pridáme šampiňóny a prehrejeme. Pridáme tavený syr a mlieko a za občasného miešania rozpustíme syr, ak je omáčka moc hustá pridáme mlieko, ak je moc riedka pridáme syr alebo za lyžičku hladkej múky rozmiešanej v troche mlieka.
- 2
Skrátka nadstavujeme - ak máme dáme syr, bude to drahšie a možno trošku lepšie, ak nemáme dáme mlieko s múkou, bude to lacnejšie a takmer určite výborné. Výsledná omáčka by mala mať konzistenciu redšej krupičnej kaše. Podľa potreby dochutíme, moc nesolíme, syr sám osebe je dosť slaný. Môžeme pridať rôzne bylinky, ja napr. pridávam zázvor.
- 3
Uvaríme cestoviny, scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a hneď ich dáme do vhodnej misy, zalejeme omáčkou a premiešame tak, aby sa cestovina krásne obalila syrovou omáčkou. Nakoniec môžeme pridať na malé kocky nakrájaný tvrdý syr, ktorý sa v horúcom jedle rozpustí, ale nie celkom a výsledok uvidíte keď budete jedlo jesť. Je to super mňamka.
- 4
Takto pripravené cestoviny je vhodné podávať ihneď pokiaľ sú horúce, alebo ich môžete zapiecť v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu