Rýchle cuketovo-syrové cestoviny fotorecept
Foto: maryama
Recept vytvorený na základe "čo chladnička dala", takže si ho ľahko upravíte podľa vlastnej chuti a aktuálnych zásob.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 ml (alebo kyslá smotana) |
|
250 ml |
|
50 g (v črievku) |
|
300 g |
|
300 g |
|
100-120 ml |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Osmažíme na olivovom oleji.
-
2
Cuketu pomocou škrabky na zemiaky nastrúhame na široké dlhé plátky. Škrabkáme až po jadierka.
-
3
Pridáme na panvicu a spolu posmažíme.
-
4
Pridáme jogurt, syr v črievku, smotanu na varenie a premiešame. Keď omáčka začne vrieť, nasypeme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr.
-
5
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Horúcu vodu z varenia cestovín nevylievame, 100-120 ml pridáme do omáčky. Nakoniec primiešame uvarené cestoviny. Voda z cestovín je výborná na omáčky. Omáčka sa bude zdať redšia, ale po vychladnutí a nasiaknutí cestovinami to bude akurát.
Diskusia k receptu