
Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)
Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...

Kuracie prsia s ananásom a brusnicami
Tak túto dobrotku sme dnes mali na obed... veľmi chutné :-)

Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...

Fánky tvarohové - veľmi dobré
toto je starý recept, ale vyskúšaný je to také fašiangové jedlo, ale ako múčnik sa dá pripraviť...

Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke

Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...

Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...

Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...

Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...

Sviatočná plnená roláda
Tento recept nie je môj vlastný a podobné rolády robíme pri rodinných stretnutiach v rôznych obmenách.

Bryndzové guľky obalené v bylinkách
Bryndzu vymiešame s maslom, tvarohom, soľou, korením a štvrtinou nasekaných byliniek.

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...

Velkonočný farebný pikantný zemiakový šalát
Tento salat pripravujem k zvlastnym prilezitostiam, najma na Velku noc. Chuti vsetkym co ho u...

Veľkonočné plnené vajíčka
pripravujeme často, nielen na veľkú noc, ale aj rôzne oslavy, stretnutia...

Veľkonočná ovečka
Pekná a hlavne chutná dekoracia na veľkonočný stol alebo ju možete darovať ako tortu.

Kečupové rezne
môžu byt v chladničke aj 6 dní, a tak žiadna navšteva neprekvapí. pohostenie je za chvilu hotové

Chorvátsky zemiakový šalát
Na dovolenke v Chorvátsku nám pani domáca pripravila pečenú rybu a k nej tento výborný teplý šalát....

Čučoriedkový mrežovník
Všetky uvedené suroviny , okrem čučoriedkového džemu zmiešajte na cesto a nechajte ho odpočinúť v chlade asi...

Kuracie závitky s chrenovou vatou
Je to recept na sllávnostnejšiu príležitosť, akou je určite aj Veľká Noc.

Mrkvová krémová polievka s kyslou smotanou
Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak jemne nasekáme. Tieto prísady spolu s...

Fazuľová haruľa
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame...

Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...

Smažené spišské pirohy s anglickou slaninou a diabolskou čili omáčkou
Do vriacej vody ponoríme pirohy, jemne premiešame varechou, po vyplávaní na povrch ich scedíme a...

Hrianky s drobkovou nátierkou
Uvarené mäso pomelieme spolu a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme maslo, rozotretý tavený...