toto je starý recept,ale vyskúšaný je to také fašiangové jedlo,ale ako múčnik sa dá pripraviť kedykoľvek,fánky sú veľmi dobré aj zdravšie,ako iné,lebo je tam Zobraziť celý popistoto je starý recept,ale vyskúšaný je to také fašiangové jedlo,ale ako múčnik sa dá pripraviť kedykoľvek,fánky sú veľmi dobré aj zdravšie,ako iné,lebo je tam tvaroh a vďaka nemu keď sa vyprážajú nepijú olej ani masť,nie sú veľmi sladké
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
z uvedených potravín vypracujeme hustejšie cesto
- 2
necháme postáť asi 2 hodiny v chlade
- 3
na doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 1/2 cm,ozdobným radielkom vykrajujeme fánky,pretočíme jeden koniec,aby boli fánky ozdobné/do tvaru trojuholníka/,
- 4
vyprážame na oleji alebo masti a ešte teplé obaľujeme v zmesi prášk.a van.cukru
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neako sa mi obrazok otocil :)
Obrazok sme otocili:
Ďakujem