Fánky tvarohové - veľmi dobré

enge149 - fotkaenge149, 28. marca 2010

toto je starý recept,ale vyskúšaný je to také fašiangové jedlo,ale ako múčnik sa dá pripraviť kedykoľvek,fánky sú veľmi dobré aj zdravšie,ako iné,lebo je tam tvaroh a vďaka nemu keď sa vyprážajú nepijú olej ani masť,nie sú veľmi sladké

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
2 polievk.lyžice
1 čajová lyžička
300 g
30 g
1 polievk.lyžica
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    z uvedených potravín vypracujeme hustejšie cesto

  2. 2

    necháme postáť asi 2 hodiny v chlade

  3. 3

    na doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 1/2 cm,ozdobným radielkom vykrajujeme fánky,pretočíme jeden koniec,aby boli fánky ozdobné/do tvaru trojuholníka/,

  4. 4

    vyprážame na oleji alebo masti a ešte teplé obaľujeme v zmesi prášk.a van.cukru

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dodnes ich robievame a nielen na fašiangy. Môžem potvrdiť, sú ozaj veľmi dobré.ú Teplé aj studené/.
1x kosarka
Tak tieto fánky som dnes robila a podarili sa. Vôbec neboli mastné, a boli ľahké ako obláčik :) Mňam :)
1x pn
konečne som našla receptík na fánky, ukladám do svojej kk a ďakujem:)