Foto: linkinkatka
Takže túto roládu ma naučila robiť moja babka. U nich to je tradícia, na veľkú noc nesmie chýbať na stole, a postupom času sa Zobraziť celý popisTakže túto roládu ma naučila robiť moja babka. U nich to je tradícia, na veľkú noc nesmie chýbať na stole, a postupom času sa to stáva tradíciou aj u nás.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ementálsky syr ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale asi na 3mm hrúbku.
- 2
Na plát syra poukladáme šunku nakrájanú na malé kocky a potrieme nátierkou, ktorú pripravíme zmiešaním taveného syra so zmäknutým maslom, nadrobno pokrájanou salámou, uhorkami, paprikou, natvrdo uvarenými vajciami, a posekanou pažítkou. Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.
- 3
Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skusim, len neviem ako na ten syr ? priamo do vody alebo v sacku do vody?