Zemiaková polievka so smotanou

frezia68 - fotkafrezia68, 30. marca 2010
Zemiaková polievka so smotanou
Foto: frezia68

Pred pár dňami sme mali rodinné stretnutie a sestra mi doniesla spišské zemiaky zo záhradky. Boli uskladnené v pivnici tak, že vyzerali ako uložené Zobraziť celý popisPred pár dňami sme mali rodinné stretnutie a sestra mi doniesla spišské zemiaky zo záhradky. Boli uskladnené v pivnici tak, že vyzerali ako uložené na jeseň. Moje v bloku, hoci tiež kvalitné od známeho trhovníka, už dávnejšie pustili klíky a sú zošúverené, nepoužiteľné. Pretože teraz trocha diétujeme, urobila som zemiakovú polievku.

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g




Postup

  1. 1

    Posekanú cibuľu na tuku speníme,pridáme mletú červenú papriku,nakrájanú menšiu mrkvu a nakrájané zemiaky,pridáme rascu,soľ,trocha podlejeme vodou a dusíme.Potom zaprášime múkou,pomiešame,zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu a na drobno pokrájanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Robím aj inú variantu.Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode a mäkké pretrieme.Potom pridáme maslo a 2 žľtky,vlažné mlieko a strúhaný syr-to všetko vymiešame na hladko,ale už nevaríme,aby sa žľtky nezrazili.Ozdobíme petržlenovou vňaťou,alebo pažítkou.

Diskusia k receptu

bozulka
Takto som nikdy nerobila,nenapadlo ma dať do zemiakovej smotanovej polievky papriku a mrkvu ,musím vyskúšať.