
Foto: Dr. Oetker
Suroviny
| Na cesto: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 vrecko | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zarovnaná KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 vrecko | 
                                                             | 
                                                    
| 1 vrchovaá KL | 
                                                             | 
                                                    
| 10 kvapiek | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobenie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 vrecko | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu. Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou. Pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu a štipku soli. Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
- 2
 Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnú časť. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3) asi 40 minút.
- 3
 Po upečení necháme barančeka vychladnúť vo forme. Potom vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a barančeka pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


od malicka robila babka takto a je to super ;)
Máš pravdu, vo Švajci sa nedá kúpiť, preto si ho vozím z SK. Ak chceš jeden, dva Ti pošlem poštou alebo si príď poň. Som v 5015 Erlinsbach SO, 10 km od Aarau.
Okrem rozdielu poctu vajec a mnozstva cukru je inak vsetko rovnake? Sneh z bielok, muka…
Obdivujem cukrárky ,ktoré pečú na "lyžice",alebo"hrnčeky"-200ml,250ml. Ja viem,že som len pozorovateľ,tak nemám čo hovoriť.Ale v živote každý vie niečo iné.
od malicka robila babka takto a je to super ;)
Máš pravdu, vo Švajci sa nedá kúpiť, preto si ho vozím z SK. Ak chceš jeden, dva Ti pošlem poštou alebo si príď poň. Som v 5015 Erlinsbach SO, 10 km od Aarau.
Okrem rozdielu poctu vajec a mnozstva cukru je inak vsetko rovnake? Sneh z bielok, muka…
Obdivujem cukrárky ,ktoré pečú na "lyžice",alebo"hrnčeky"-200ml,250ml. Ja viem,že som len pozorovateľ,tak nemám čo hovoriť.Ale v živote každý vie niečo iné.