Foto: Dr. Oetker
Suroviny
Na cesto: | |
3 ks |
|
150 g |
|
1 vrecko |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
150 g |
|
1 zarovnaná KL |
|
1 vrecko |
|
1 vrchovaá KL |
|
10 kvapiek |
|
štipka |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
1 vrecko |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu. Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou. Pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu a štipku soli. Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnú časť. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3) asi 40 minút.
- 3
Po upečení necháme barančeka vychladnúť vo forme. Potom vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a barančeka pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
od malicka robila babka takto a je to super ;)
Máš pravdu, vo Švajci sa nedá kúpiť, preto si ho vozím z SK. Ak chceš jeden, dva Ti pošlem poštou alebo si príď poň. Som v 5015 Erlinsbach SO, 10 km od Aarau.
Okrem rozdielu poctu vajec a mnozstva cukru je inak vsetko rovnake? Sneh z bielok, muka…
Obdivujem cukrárky ,ktoré pečú na "lyžice",alebo"hrnčeky"-200ml,250ml. Ja viem,že som len pozorovateľ,tak nemám čo hovoriť.Ale v živote každý vie niečo iné.