Fazuľové pyré
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 24. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám očistené fazuľové jadrá, ktoré dáme variť znova a varíme až domäkka. Scedenú a vychladnutú fazuľu prepasírujeme cez sitko (môžeme aj zmixovať, ale nie je záruka, že výsledná zmes bude rovnako krémová).
- 2
Maslo vymiešame s cukrom, až kým nedostane bielu krémovú štruktúru. Pridáme prepasírovanú fazuľu, med, amaretto, pochúťkovú smotanu a mleté vlašské orechy. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- 3
Hotové pyré môžeme naložiť do rôznych foriem, ktoré ovplyvnia tvar hotového zákuska. Môžeme ho podávať s piškótovou kockou, so strúhanou čokoládou, s oblátkou ako plnku do vaflí.
- 4
NÁŠ TIP: Fazuľové pyré často nahrádza gaštanové, je lacnejšie a sú ľudia, ktorí ich nedokážu rozoznať. Využiť ho môžete pri príprave rôznych dezertov. Výborne chutí so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@samanka tá roláda s banánom je určite výborná, môžeš uviesť podrobnejší postup "výroby"?