Kačacie prsia s lesným ovocím
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 26. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15 minút dopekáme v grile či v rúre. Mäso musí zostať ružové a šťavnaté. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na 4 plátky, asi 10 minút opekáme na panvici vo výpeku z kačacích pŕs z každej strany a uchováme v teple.
- 2
Medzitým zvaríme na panvici červené víno s tymianom a medom na polovičný objem, pridáme lesné ovocie a prehrejeme. Kačacie prsia nakrájame na plátky a podávame s jablkom plneným lesným ovocím. Podávame s karlovarskou knedľou.
- 3
NÁŠ TIP: Karlovarskú knedľu si pripravíme z rožkov, múky, mlieka, žĺtkov a tuhého snehu z bielkov. Ochutíme štipkou muškátového kvetu. Z cesta vyformujeme bochník a zabalený v plátenej utierke ho uvaríme v osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu