Veľkonočný mäsový chlebíček

gittka - fotkagittka, 30. marca 2010

slaná maškrta na teplo aj na studeno

30 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1 ks
100 g
 podľa potreby
Plnka :
150 g
150 g
1 ks
2 strúčiky
80 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    zmiešame mäsá,pridáme rozmočený rožok,sol,korenie vňat,majorán,roztlačený cesnak a vajce.dobre premiešame.

  2. 2

    z prísad na cesto spravíme cesto. asi 1/3odložíme.ostatné rozvalkáme a vyložíme vymastenú formu "srnčí chrbát"(dno aj boky).

  3. 3

    na cesto dáme polovicu plnky.na to poukladáme salám a na prúžky nakrájané papriky.doložíme zvyšok plnky.

  4. 4

    vystaté cesto rozvalkáme a prikryjeme plnku. dáme piect do trúby asi na 1hod. na 190st.

Diskusia k receptu

babidka
aj mne sa ten recept paci :-)
a kedze nemam salamu az tak v laske , vymenim ju asi za udenu sunku -ved @gittka sa urcite neurazi:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia