Annikine morčacie prsia na cesnaku a hubách

nympha11 - fotkanympha11, 30. marca 2010

úžasná kombinácia cesnaku, morčacieho mäsa a húb...krásna vôňa super chuť

4-5
porcie
1 hod. minút
príprava

Suroviny

400 g
štvťka
2 strúčiky
2 hrste
400-500 ml
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Cesnak orestujeme dozlatista na masle a pridáme kuracie alebo morčacie prsia, nakrájané na rezance alebo menšie kocky. Mäsko mierne osolíme ( nesolíme veľmi, lebo ak urobíte vývar z bujónu, bude dosť slaný) a restujeme, kým nemá peknú zlatistú farbu.

  2. 2

    Huby krátko povaríme, scedíme a pridáme k mäsku. Restujeme spolu, kým neprejde chuť húb do mäsa a podlejeme vývarom. Potom všetko spolu dusíme.

  3. 3

    Odoberieme trocha šťavy a rozmiešame v nej kukuričný škrob a prilejeme, ešte krátko povaríme do zhustnutia, môžeme pridať petržlenovú vňať pre efekt a odstavíme. Podávame s knedlíkom alebo s ryžou.

Diskusia k receptu

hanina
Ďakujem recept sa mi veľmi páči určite vyskúšam!
nympha11
kuchári a kuchárky len ozaj pozor so soľou, lebo ja keď som to robila po prvý krát, tak som presolila :)
ches
Nerada varim na masle .,radsej pouzivam repkovy olej,.Nevadi to chuti celeho receptu ked to urobim na oleji?
dumaj
...nemá chybu, veľmi pekne ďakujem a už ho mám v KK :-)))
Pre ches: ..ak dáš do oleja trochu masla, tak to len vylepšíš ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia