
Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Piroh z kozím syrom z majonézového cesta
Robila som na spôsob ruských pirohov. majonézové cesto je fajné mäkučké a tiež je vhodné na slané...

Tvarohové koláčiky z pre mňa netypického cesta-fotopostup
Veľmi rada pečiem z kysnutého cesta a rada skúšam nové postupy, ktoré nepoznám. Tak to...

Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa
Včera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú...

Slepačia polievka z domácej sliepky s domácim strúhaním zo semoliny
Môj najlepší priateľ mi dal mladú domácu sliepku z vlastného chovu, aj vlastnoručne dopestovanú zeleninu, ...

Mramorová vianočka
Najlepšie rodinné sviatočné raňajky. Túto vianočku som si robila skúšobne kvôli zapletaniu, aby tá vianočná...

Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou
Dnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou... tento obed je výnimočný tým, že...

Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami...

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou
Ked televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych surovin...

Perníková bábovka na vandrovke
Jemná, mäkká, nadýchaná, voňavá, perníková. Recept mám už asi 25 rokov, ...

Cmarový zemiakový chlieb zo špaldovej a celozrnnej ražnej múky Thang Zong
Mám už odskúšanú japonskú technológiu Thang Zhong, rozhodla som sa pre vlastnú kreáciu, a to...

Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...

Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl...

Makové chrumkáčiky so sezamom
Už sa nám minuli syrové praclíky, ktoré som piekla na dušičkové sviatky, tak som včera...

Tvarohová nátierka proti rakovine
Recept som našla na internete, vyskúšala som ho a veľmi nám chutil. Dobrá je sladká...

Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong
Recept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento...

Špagety na taliansky spôsob
Tento recept som si priniesla z Talianska. Je to výborne a rýchle :)

Mini haruľky s mäsovou plnkou
Obľúbená zemiaková haruľa sa robí v každej rodine inak a ešte aj v každej oblasti sú spôsoby...

Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...

Placatý falafel s pestovým šalátom
Poznáte malé vyprážané guľôčky z cíceru či bôbu, nazývané falafel, podávané väčšinou v pite ?...

Zemiaková polievka so židovskou zápražkou
Tento recept som získala od jedného staršieho pána z Čiech na FB, zaujal ma hlavne tou...

Rakúska hokaido polievka
Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v...

Voňavá korenená krkovička
Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, ...

Rýchla paella
S babami z práce sme si robili tématické večere, každá sme z inej krajiny takže je zaujímave...

Citrónové pečené kurča na marocký spôsob
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila variť ich špeciality a chcela by som...

Jesenný tekvicový koláčik
Kúpila som si prvýkrát v živote tekvicu na pečenie. Priznám sa, bola v akcii a...

Rozmixovaná dokonalosť
Táto pomazánka je moja najobľúbenejšia. Je úžasne rýchlo jednoducho hotová a tá chuť je neopísateľná! :)...

Šošovica ako hlavné jedlo
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko... Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, ...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Thajský šalát s hovädzím mäsom
Nakrájame šalátové listy, paradajky a uhorku nakrájame na plátky. Všetku zeleninu dáme na tanier. Ošúpeme...