Špagety na taliansky spôsob

cordis - fotkacordis, 7. novembra 2013

Tento recept som si priniesla z Talianska. Je to výborne a rýchle :)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Uvaríme si špagety.

  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej, pretlačime cesnak a trošku opražíme. Potom pridáme pokrájanú šunku (môže to byť kludne aj taka ta dietna saláma alebo obyčajna saláma, alebo schwarvaldska šunka, je to na vás)

  3. 3

    Ked je už aj šunka dostatočne opečená pridáme na to špagety, ktoré tiež trošku opečeme. Vo vedlajšej miske si zatial rozdelíme vajíčka (cca 3 žltka na osobu). Iba žltka!! Rozmiešame s troškou vody, čiernym korením a solou. A vylejeme to na špagety a Rychlo premiešame aby to vajíčko tie špagety obalilo. Na koniec posypeme parmezanom.

Diskusia k receptu

mirop
jaka salmonelka? nepanikarme... skoro klasicke carbonara
afataga
@mirop presne ako hovoris, len to nekazit nejakou ble salamou, radsej pancetta, alebo pekna prerastena anglicka alebo oravska slanina, kto sa boji, nesmie do lesa :-)
afataga
este som zabudla, ze ja ked som mala 19 tak som vedela uvarit spagety s kecupom s syrom, prazenicu, omeletu a rezen :-)
mariamka
ja som si na carbonara este netrufla, a tu hla, ake mlade ziena vari ako profik, inspirujem sa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia