Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. novembra 2013

Včera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú ešte stále vysoké teploty v polovici novembra..zazrela som, že Zobraziť celý popisVčera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú ešte stále vysoké teploty v polovici novembra..zazrela som, že mi šťaveľ po mrazoch znovu vyhnal krásne zelené lístky...škoda by ho bolo nechať zamrznúť...nestáva sa veru často, aby som v polovici novembra zbierala šťaveľ..urobila som z neho výbornú omáčku a teda kompletný obed po nedeli..

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 za hrsť
200 ml
2 PL
 podľa chuti
1 PL
1 PL
príloha:
 na paprike
 z nedeľného obedu




Postup

  1. 1

    Takúto krásnu šťavičku -šóšku som našla na záhrade..

    Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    obrala som všetkú, prebrala od nečistôt as poriadne umyla..

    Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu som si dala maslo a nechala roztopiť...ihneď som pridávala po častiach šťaveľ a za stáleho miešania som ho nechala rozpadnúť..

    Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si mlieko, pridala do neho múku a dobre rozmiešala...pridala k šóške a miešala..pridala som soľ a cukor a dobre miešala, aby sa neurobili hrudky...ešte raz som podliala mliekom a už iba dovarila...

    Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa šťava pomaly varila, ošúpala som si zemiaky a urobila ich na paprike s cibuľkou..od nedeľňajšieho obedu mi zostali 2 bravčové rolky, pokrájala som ich na kolieska a pridala na tanier...tanier som ozdobila čerstvou cibuľovou vňaťkou, ktorá sa krásne rozzelenela, aby úpútala moju pozornosť, že som ju tam na jeseň zabudla v zemi...prajem dobrú chuť..

    Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
izeballka takto provokovat v novembri soskou! :) mnam, hned by som si dala, ja robim na zasmazke, ale inak rovnako, chutny obedik :)
sracz
... už aj "migitám" odfotiť môj šťaveľ, teda aspoň toto, čo po ňom ostalo, aby som Ti, @izabella milá ukázal, ako som dopadol! Keď sa pamätáš, "zastrájal" som sa Ti, že ho zavarím podľa Tvojeho rcp! He_he!!! Pozde, milý drozde! Iowa´s White-tailed deers (jelene bielo chvosté), sa mi už oň "postarali a nechali mi iba holé "koštiale"! Dnes je Martina, už mrzne, ale čo keď sa teplo ešte vráti?!? Nuž ale aj táto Tvoja dobrota volá po ochutnaní! Som celý "bez seba" z domácej kuchyne a Ty to s vareškou a v zástere dokážeš naozaj šikovne, chutne a aj pre oči s krásnym efektom!!! *Ď*a*k*u*j*e*m*!!!
izabella929
@sracz..je mi to ľúto, že srnky boli šikovnejšie ako tY...)Ďakujem pekne za pochvalu.-)@mariamka... škoda by ju nechať zamrznúť...taká bola krásna svieža...Ďakujem vám pekne za komentáre.-)
afataga
uz som raz pisala, ze som stavel nikdy nejedla, ale z takto krasne vyzdobeneho taniera by som rada ochutnala
gabriele
uzasne...ani listok nazmar :)...za 5*...si gazdinka na pohladanie...zajtra utekam na zahradu pozberat mangold pred zimou...a iste sa aj dajaky stavelovy list najde...tak si mi dala vybornu inspiraciu :)...aj my mame radi stavel na tento Tvoj sposob... bud len s omeletou... alebo s pljeskavicou... a vyborny je aj s grilovanou alebo pecenou rybou...a k tomu samozrejme dajake zemiaciky :)
mesiar50
Šťavel je výborné jedlo na ktoré nedám dopustiť.Ty si ho povzniesla ešte vyššie svojou šikovnosťou.A marianka má pravdu: stále nás provokuješ dobrými jedlami.
salinka
Šošky sme jedávali ako deti. Ale to by ma nenapadlo, že sa to dá takto využiť. Ty by si zrejme dokázala uvariť aj "vareškovú" polievku a závin zo slnečných lúčov:-) Si veľmi šikovná a kreatívna!
eviana
Ja štavel milujem, ale variť ho nemôžem, bo tie moje "zvery" ho nemajú radi... a ja by som si veru za tanier rada dala a pokojne bez mäska, len tak cítiť tú skvelú chuť omáčky šóškovej :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia