Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa fotorecept
Foto: izabella929
Včera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú ešte stále vysoké teploty v polovici novembra..zazrela som, že Zobraziť celý popisVčera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú ešte stále vysoké teploty v polovici novembra..zazrela som, že mi šťaveľ po mrazoch znovu vyhnal krásne zelené lístky...škoda by ho bolo nechať zamrznúť...nestáva sa veru často, aby som v polovici novembra zbierala šťaveľ..urobila som z neho výbornú omáčku a teda kompletný obed po nedeli..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takúto krásnu šťavičku -šóšku som našla na záhrade..
-
2
obrala som všetkú, prebrala od nečistôt as poriadne umyla..
-
3
na panvicu som si dala maslo a nechala roztopiť...ihneď som pridávala po častiach šťaveľ a za stáleho miešania som ho nechala rozpadnúť..
-
4
pripravila som si mlieko, pridala do neho múku a dobre rozmiešala...pridala k šóške a miešala..pridala som soľ a cukor a dobre miešala, aby sa neurobili hrudky...ešte raz som podliala mliekom a už iba dovarila...
-
5
pokiaľ sa šťava pomaly varila, ošúpala som si zemiaky a urobila ich na paprike s cibuľkou..od nedeľňajšieho obedu mi zostali 2 bravčové rolky, pokrájala som ich na kolieska a pridala na tanier...tanier som ozdobila čerstvou cibuľovou vňaťkou, ktorá sa krásne rozzelenela, aby úpútala moju pozornosť, že som ju tam na jeseň zabudla v zemi...prajem dobrú chuť..
Diskusia k receptu