Piroh z kozím syrom z majonézového cesta fotorecept
Foto: ancicka
Robila som na spôsob ruských pirohov.majonézové cesto je fajné mäkučké a tiež je vhodné na slané pečivo.samozrejme,že môžme miesto kozieho syra použiť nejaký iný Zobraziť celý popisRobila som na spôsob ruských pirohov.majonézové cesto je fajné mäkučké a tiež je vhodné na slané pečivo.samozrejme,že môžme miesto kozieho syra použiť nejaký iný ,napr.tvrdý na postrúhanie.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravím s i na začiatok dva misky.Jednú väčšiu,druhu menšiu.Do väčšej si nalejem mlieko,pridám droždie,múku,soľ a cukor.
-
2
2-3 minútkyvymiešam a nechám na teplom mieste vykysnuť.
-
3
Medzi tým si v druhej miske vyšľahám vajcia,majonézu a Mäkké maslo.
-
4
Ked cesto vykysne ,tak vlejem doň vyšľahané vajcia,
-
5
a zapracujem zbytok múky.
-
6
mala by vzniknuť hustejšia konzistencia.
-
7
Nechám na teplom mieste vykysnúť,
-
8
Potom cesto na doske prepracujem
-
9
rozdelím na 4 častí.
-
10
Každé cesto vyvaľkám do kruhu na 1 cm.Na polovicu cesta rozložím šunkuvú salámu nakrájanú na kocky,na to syr,
-
11
posýpem korením a pažitkou.
-
12
Preložím na polovicu,tým zakryjem plnku.Kraj cesta zatočím a jemne zatlačim.
-
13
Hotový poroh položím na pomastený plech,nechám 15-20 min.podkysnúť a upečiem.
-
14
Upečené do zlatista nechám vychladnúť.
-
15
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu