Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou fotorecept

janger - fotkajanger, 9. novembra 2013
Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou (fotorecept)
Foto: janger

Ked televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych surovin nie je nejako vela, ci to bude k sebe Zobraziť celý popisKed televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych surovin nie je nejako vela, ci to bude k sebe pasovat...Ale bola som zaroven aj zvedava, pretoze on dobre vari...Tiez ma uputala nezvycajna posypka, v ktorej su okrem ineho mandle a cesnak. Recept som malicko zmenila a pripravila toto chutne jedlo. Je vhodne aj pre vegetarianov.

4
porcie
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

150 g
250 g
200 g
600 g (mrkva, por,zeler,karfiol)
250 g
1 bal. - malá plechovka
1 ks - kocky (plechovka)
2 PL
podla chuti
podla chuti
Posypka:
150 g
5 PL
40 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ocistenu zeleninu pokrajame. Ja som pouzila karfiol, por, mrkvu, zeler. Spolu toho bolo tak okolo 600g. Kludne mozete pouzit aj ine druhy. V povodnom recepte bol aj pastrnak. Takze ak ho zozeniete, kludne dajte aj ten.

    Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu dame na rozpaleny (olivovy) olej. Pridame aj pokrajane sampinony a poopekame asi 4 minuty.

  3. 3

    Pridame malu plechovku koncentrovaneho paradajkoveho pretlaku, poopekame spolu dalsiu minutu.

  4. 4

    Pridame paradajky (kocky) z konzervy. Nechame vsetko spolu povarit, takych 5 minut.

  5. 5

    Medzitym pripravime strukoviny, preplachneme ich, nechame odtiect. Primiesame k zelenine. Ochutime solou a cerstvo mletym korenim. Samozrejme, ze nemusite pouzit strukoviny z plechovky, ale si ich doma vopred uvarit.

    Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravime posypku. Zmiesame struhanku, postruhany syr, pomlete mandle a pridame do toho 2 struciky pretlaceneho cesnaku.

    Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninu dame do pekacika. V mojom pripade do stareho pekacika zo Slovenska, ktory ma takmer kazdy z vas :-). Vidavam ho na Vareche casto :-).

    Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posypeme posypkou.

  9. 9

    Dame piect na 15 - 20 minut do vyhriatej rury (180 -200 stupnov).

  10. 10

    Podavame. Ak vyskusate (dufam, ze ano), prajem dobru chut!

Diskusia k receptu

martinis
Zmeska všetkého možného, ale nepochybne to môže byť dobré. Strukoviny, zelenina, syr ... rád vyskúšam :))
jozka2
janger,musi to byt vynikajuce,ale musi sa zachovat pravdepodobne pomer jednotlivych zloziek,urcite vyskusam,pripomina mi to turecku kuchynu, ktoru velmi oblubujem vdaka mejej dobrej znamej mam moznosti pochutnavat si na ich kuchyni.
janger
Este chcem poznamenat, ze v povodnom recepte dal kuchar vsetky suroviny na posypku (cele mandle) do mixera a to zmixoval. Mozno by tak bola posypka este lepsia. Mozno ju nabuduce spravim tak. Mne sa vsak nechcel spinit mixer ;-))), mala som nahodou aj pomlete mandle, postruhala som syr a tak som to zmiesala....@martinis , presne to iste som si myslela aj ja, ale chcela som to vyskusat. A ver mi, je to moc chutne a tie chute sa v tom vobec nebiju. U nas to bude castejsie. @jozka2 , mas pravdu. Myslim tiez, ze pomer by sa mal aspon priblizne dodrzat, aby to bolo jedlo plnohodnotne. Ja som dala o nieco viac strukovin, ako bolo v povodnom recepte, tam bolo po 125g. Mala som velke plechovky, aj z tych mi este zostalo :-). @izabellka , vystihla si to :-). Dakujem vam vsetkym :-).
eviana
Toto sa mi fakt veľmi páči... krása, ďakujem, že si recept pridala, toto musím vyskúšať, mňam :) 5*
honestka
Janka, pekny recept.
Teraz, ked nam uz napadol sneh u nas sa taketo "pecove" recepty robia tiez. A pecena mixovana korenova zelenina vsetkeho druhu je fajtasticka aj ako samostatne jedlo s cerstvym salatom.
pozdravujem!
marianne
perfektne @janka ,nespravim ale zo zavaranych,ale predavaju u nas namiesane styri druhy fazul+cicer,vyborne to namixovali.Tak uz viem na ci ju vyuzijem...:-) dakujem
salinka
To je ale pestrá paleta strukovín:-)) Veľmi ľúbim, to by mi chutilo!
jujoska
vyborny nenarocny recept, dobra vecera by bola. Chvalim, ukladam
janger
@honestka , Hanka, tak u vas uz zavitala zima? Pozdravujem aj ja teba a dakujem :-). @marianka , to mas vybornu zmes susenu. Ked pojdem domov, tak tiez pozriem v obchode...Aj tu je susena fazula dostat, viacere druhy, ale taku miesanu som este nevidela. Dakujem :-). @salinka , ved niekedy skus spravit, som si ista, ze bude chuit :-). Tiez dakujem, a tak isto, @jujoska , aj tebe :-).
mesiar50
@janger
Dobrá kombinácia zeleniny.Finálny výrobok je naozaj pekný a zároveň aj chutne vyzerajúci.Pekne ťa pozdravujem zo Šiah Janka.
janger
@mesiar , Lacko, dakujem. Dostala som do mailu uz dnes rano koment od teba, ale ten tu nie je uverejneny, neviem preco....Niekde sa stala chybicka. Vidim, ze si doma momentalne. Tak posielam pozdrav na Slovensko :-).
marianne
@janka uz som toto jedlo robila zo 2x a dnes nanovo,strasne dobre to je...a fotky ani neprikladam,lebo sa nikdy nemozem dockat a hned nakladam ,taka pazrava som:-)) prevelka vdaka Ti za tento recept.:-)
marianne
a chcela som este dodat,ze je to velmi variabilne jedlo,da sa kombinovat s akoukolvek zeleninou.Dnes bude s porom,kalerabom,brokolicou,karfiolom,mrkvou....
marianne
@jani oprazila som k tomu este slaninku na tenke platky...sfukla som pol pekaca,ledvo sa hybem,mas ma na svedomi...:-)


caterina
mnam, toto vyzera uzasne, milujem hrstku! obom sa vam to skvele podarilo @ janger , @ marianne ;)
janger
@marianka , dakujem, ze si vyskusala a dakujem aj za fotku. Velm som rada, ze si si tak dobre zapapala :-))). Je to taky vsestranny recept. Minule mi aj syn hovoril, ze aj slaninka by tam pasovala...Pa-pa.

@caterina , dakujeme za pochvalu :-). Je to ozaj chutne jedlo, ved niekedy vyskusaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia