Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou fotorecept
Foto: janger
Ked televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych surovin nie je nejako vela, ci to bude k sebe Zobraziť celý popisKed televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych surovin nie je nejako vela, ci to bude k sebe pasovat...Ale bola som zaroven aj zvedava, pretoze on dobre vari...Tiez ma uputala nezvycajna posypka, v ktorej su okrem ineho mandle a cesnak. Recept som malicko zmenila a pripravila toto chutne jedlo. Je vhodne aj pre vegetarianov.
porcie
na 180-200 °C
Suroviny
150 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
600 g (mrkva, por,zeler,karfiol) |
|
250 g |
|
1 bal. - malá plechovka |
|
1 ks - kocky (plechovka) |
|
2 PL |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
Posypka: | |
150 g |
|
5 PL |
|
40 g |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Ocistenu zeleninu pokrajame. Ja som pouzila karfiol, por, mrkvu, zeler. Spolu toho bolo tak okolo 600g. Kludne mozete pouzit aj ine druhy. V povodnom recepte bol aj pastrnak. Takze ak ho zozeniete, kludne dajte aj ten.
-
2
Zeleninu dame na rozpaleny (olivovy) olej. Pridame aj pokrajane sampinony a poopekame asi 4 minuty.
- 3
Pridame malu plechovku koncentrovaneho paradajkoveho pretlaku, poopekame spolu dalsiu minutu.
- 4
Pridame paradajky (kocky) z konzervy. Nechame vsetko spolu povarit, takych 5 minut.
- 5
Medzitym pripravime strukoviny, preplachneme ich, nechame odtiect. Primiesame k zelenine. Ochutime solou a cerstvo mletym korenim. Samozrejme, ze nemusite pouzit strukoviny z plechovky, ale si ich doma vopred uvarit.
- 6
Pripravime posypku. Zmiesame struhanku, postruhany syr, pomlete mandle a pridame do toho 2 struciky pretlaceneho cesnaku.
- 7
Zeleninu dame do pekacika. V mojom pripade do stareho pekacika zo Slovenska, ktory ma takmer kazdy z vas :-). Vidavam ho na Vareche casto :-).
- 8
Posypeme posypkou.
- 9
Dame piect na 15 - 20 minut do vyhriatej rury (180 -200 stupnov).
- 10
Podavame. Ak vyskusate (dufam, ze ano), prajem dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Teraz, ked nam uz napadol sneh u nas sa taketo "pecove" recepty robia tiez. A pecena mixovana korenova zelenina vsetkeho druhu je fajtasticka aj ako samostatne jedlo s cerstvym salatom.
pozdravujem!
Dobrá kombinácia zeleniny.Finálny výrobok je naozaj pekný a zároveň aj chutne vyzerajúci.Pekne ťa pozdravujem zo Šiah Janka.
@caterina , dakujeme za pochvalu :-). Je to ozaj chutne jedlo, ved niekedy vyskusaj.