Foto: pusta
Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, avšak mimoriadne chutné. Trošku som sa pohrala s jej korenením, Zobraziť celý popisKrkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, avšak mimoriadne chutné. Trošku som sa pohrala s jej korenením, má svoj šmak a šmrnc, pričom vôbec nie je prekorenená, nádherne vonia a je rýchlo hotová, vynikajúco chutí
porcie
príprava
na 100/80 °C
Suroviny
360 g |
|
podľa potreby |
|
cca 100 - 150 |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 - 3 strúčiky podľa veľkosti |
|
2 PL (olej) |
|
cca 100 - 150 ml (voda) |
|
Postup
-
1
Krkovičku som pokrájala na rezne o hrúbke asi 2,5 cm, po obvode som ju nakrojila na viacerých miestach, aby sa pri pečení nekrútila a z oboch strán som ju poriadne nasolila, nechala som ju 1 hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Rezne som nenaklepávala!!!
-
2
Do mažiara som dala celý koriander a celú rascu,...
-
3
...a na hrubo rozdrvila. Koriander i rasca sa okamžite nádherne rozvoňali v kuchyni.
-
4
Rezne krkovičky som okorenila z oboch strán čerstvo mletým čiernym korením, drveným koriandrom a na hrubo drvenou rascou.
-
5
Rozotrela som na nej prelisovaný cesnak z oboch strán.
-
6
V rozpálenej bravčovej masti som ich sprudka opiekla z jednej i...
-
7
...z druhej strany - asi 3 minúty,to úplne stačí, len aby sa na povrchu zatiahla a chytila farbu do červena.
-
8
Pretože ide o hrubé rezne, podliala som ich horúcim domácim vývarom z bravčových kostí a dusila som ich na strednom plameni prikryté, aby zmäkli - asi 10 minút. Ak nemáte po ruke práve domáci vývar z bravčových kostí, môžete kľudne podliať horúcou vodou.
-
9
Podávala som ju so zemiakmi pečenými v husacej masti, kedže je to riadne mastné jedlo, korenené a voňavé, dobre sa šmýkalo so suchým bielym vínom Chardonay. :-))))) Krkovička pripravená týmto spôsobom je veľmi šťavnatá, mäkkučká, nádherne voňavá po cesnaku a koreninách, pričom nie je vôbec prekorenená, je úžasne chutná a rýchlo hotová. A tú fantastickú šťavičku sme vytierali z panvice s čerstvým domácim chlebíkom.:D :P Nie je to síce žiadne diétne jedlo, porcia ako pre baníka, ale raz za čas - prečo nie? :-)
dakujem.
to niťč, že ty si jeho láske neprepadla, ale s láskou na svojho dedka spomínaš :-)
dakujem ti.
prepáč mi.
ale rob tak, ako šmakuje tebe :-)
dakujem.
dakujem.
dakujem za 5*****
dakujem.
dakujem za super radu. :-)
z tej krásnej súpravy cibuláku som za tie dlhé roky ešte nič nerozbila :-)
budem rada, aj vyskúšaš :-)
dakujem.
nemusíš vlečku dreva popíliť...aj tak ťa pri mojom kozube rada krkovičkou ponúknem :-))))) môžeš spokojne jesť našou osvedčenou spoločnou francúzskou výchovou jesť - v ruke rezeň krkovičky s rezňom krkovičky jesť :D a s vynikajúcim suchým bielym Chardonay zapíjať :-)
dakujem za skvelú náladu, ktorú si mi spravil :-)))))
je nás viac, čo ľúbime také fajne korenené :-) pridám ti aj chilli papričku pre teba...
mám tu pre teba ešte aj takú hriešnu dobrotu - pozri sem:
varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-peceny-bocik-s-korenenou...
dakujem za 5*****