Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky

gloria - bez fotkygloria, 10. novembra 2013
Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Foto: gloria

Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami oleja sa mi nezdali lákavé. Je jednoduchý Zobraziť celý popisTento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami oleja sa mi nezdali lákavé. Je jednoduchý na prípravu, chutný a bez laktózy, a som si istá že sa dá pripraviť aj ako bez-gluténový, stačí len dať viac mandlí a nepridávať múku.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

20 g na vymastenie pekáča
1 - 2 ks podľa veľkosti nastrúhaná najemno
2/3 hrnčeka
2 PL
2 ČL
2
120 g
 štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Pekáč vymastíme rozpusteným maslom. Následne ho vyložíme papierom na pečenie a znovu vymastíme maslom. Alebo použijeme pekáč ktorý nepripeká a nelepí... :D

    Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k nej mleté mandle, múku a prášok do pečiva. Včetko rukami poriadne zmiešame, aby mrkva neostala v hrčiach.

    Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do tuha a bleda (tak písali v originálnom recepte. Taktiež cukor bol napísaný ako Castor sugar. Tak som si povedala že to je určite práškový (nie je) a dala som ten. Našťastie to koláču nevadilo). Vmiešame do cesta. Bielka so šťipkou soli vyšľaháme do tuha. Jemne vmiešame- vkladáme- do cesta.

    Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme do formy a urovnáme. Vrch posypeme orieškami (ja som nemala péniové tak som trochu posekala vlašské a dala tie). Pečieme na 180°C asi 40 minút potom skúšame špáratkom. Koláč ostane trochu vlhký! Enjoy!

Diskusia k receptu

katka75
Toto musim vyskusat! A namiesto psenicnej muky sa da dat donho gastanovu,psenovu,ryzovu,kokosovu alebo skroby ako tapioka, kukuricny, zemiakovy. A nie je prilis hutny alebo mokry?
gloria
@katka75 nie je uplne suchy ako napriklad bublanina ale nepovedala by som ze je prilis mokry :)
izabella929
koláčik vyzerá veľmi zaujímavo...) mrkvové pečivo mám rada...v erím, že je aj veľmi chutný.-)