Foto: methi
Aloo tamatar.
Suroviny
4 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/3 ČL |
|
|
|
1/2 ČL |
|
1 ČL, plocha |
|
1 ČL, plocha |
|
1/2 ČL sušene lístky |
|
troska na podliatie |
|
|
Postup
-
1
V hlbsej panvici zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a struhany cesnak aj zazvor. Nechame rozvinut vonu.
- 2
Pridame cibulu nakrajanu na polkolieska a restujeme do makka. Potom pridame kurkumu , sol a premiesame.
- 3
Dalej pridame mlety koriander, kasmirske chilli korenie, garam masala a senovku grecku. Premiesame.
- 4
Pridame nakrajane zemiaky a paradajky, premiesame...
- 5
... podlejeme troskou vody a zakryte dusime do makka, asi 10-15 minut. Obcas premiesame a skontroloujeme, ci sa nam zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trsicka podlejeme vodou, ale podlievajte len po troskach, vysledne jedlo nema stavu. Nakoniec posypeme nasekanym koriandrom, odstavime s ohna a premiesame. Zakryte nechame 10 minut odstat.
- 6
Mozeme podavat s plackami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu