Zemiaky s paradajkou

methi - fotkamethi, 8. novembra 2013
Zemiaky s paradajkou
Foto: methi

Aloo tamatar.

Suroviny

4 ks
2 ks
2 ks
1 PL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/3 ČL
1/2 ČL
1 ČL, plocha
1 ČL, plocha
1/2 ČL sušene lístky
 troska na podliatie




Postup

  1. 1

    V hlbsej panvici zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a struhany cesnak aj zazvor. Nechame rozvinut vonu.

  2. 2

    Pridame cibulu nakrajanu na polkolieska a restujeme do makka. Potom pridame kurkumu , sol a premiesame.

  3. 3

    Dalej pridame mlety koriander, kasmirske chilli korenie, garam masala a senovku grecku. Premiesame.

  4. 4

    Pridame nakrajane zemiaky a paradajky, premiesame...

  5. 5

    ... podlejeme troskou vody a zakryte dusime do makka, asi 10-15 minut. Obcas premiesame a skontroloujeme, ci sa nam zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trsicka podlejeme vodou, ale podlievajte len po troskach, vysledne jedlo nema stavu. Nakoniec posypeme nasekanym koriandrom, odstavime s ohna a premiesame. Zakryte nechame 10 minut odstat.

  6. 6

    Mozeme podavat s plackami.

Diskusia k receptu

tiginko
keď vidím niekedy tie tvoje názvy receptov Miška, musím sa usmiať, lebo znejú ako pozdrav :-) Tak teda aloo a vďaka za ďalší krásny recept. Už rozmýšľam, kedy ho vyskúšam, lebo doma tieto tvoje jednoduché voňavé dobroty zbožňujeme, ideálne sú na rýchlu večeru po príchode z práce. Najlepšie je, že väčšinou ani nemusím nič mimoriadne kupovať, takéto suroviny mám stále doma.
elixir
Súhlasím s tiginko, krásne, jednoduché, ale pritom tvorivé recepty :)
marianne
krasny recept,pre mna ako sity,mas 5*:-)) naucila som sa od teba davat koreniny na tuk,naozaj uvolnia svoju chut a jedlo prevonaju...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia