Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou fotorecept
Foto: izabella929
Dnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou...tento obed je výnimočný tým, že všetky použité suroviny sú domáce...mäso, klobása neúdená, slanina údená,cibuľa Zobraziť celý popisDnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou...tento obed je výnimočný tým, že všetky použité suroviny sú domáce...mäso, klobása neúdená, slanina údená,cibuľa aj cesnak, víno, paradajky na zdobenie, petržlenová vňať , zemiaky aj papriková pomazánka...všetko bolo vypestované a dorobené v mojej domácnosti...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
vybrala som z mrazničky neúdenú domácu klobásku...karé som pokrájala na plátky a naklepala...
-
2
všetky plátky mäsom som osolila, posypala čiernym korením
-
3
potrela som paprikovou pomazánkou..
-
4
položila klobásku..
-
5
plátky mäsa som aj s klobáskou zrolovala a spojila špáradlami..rolku som zabalila do plátok slaniny...
-
6
na panvicu som dala zbytok slaniny, nechala roztopiť a potom som na výpeku opiekla rolky zo všetkých strán...
-
7
rolky som preložila na hlbšiu panvicu. vyliala výpek, preložila som som tam rolky...cibuľou som rozkrojila na 4 časti a uložila do panvice medzi rolky...cesnak som iba rozobrala, umyla a vložila do panvice celý neošúpaný...osolila, posypala čiernym korením, posypala červenou paprikou, podliala vínom a pod pokrievkou dusila...
-
8
rolky sa dusili na slabom plyne 70 min...občas som ich otočila, podilala vínom..hotové som odstavila..
-
9
pokiaľ sa rolky dusili, ošúpala som si zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v slanej vode..upečené rolky som uložila na tanier..pridala som varené zemiaky a posledné 2 paradajky, ktoré mi od mrazov iba teraz dozreli...veľmi mám rada petržlenovú vňať a tú používam vždy, keď pripravujem pre nás taniere...krásne vonia a pekne vyzerá..k rolkám som podávala plnenú papriku s cukinou...prajem dobrú chuť...
-
10
K výbornému nedeľnému obedu nesmie u nás chýbať koláčik na peknom obruse...dnes máme jablkové rezy...
varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-bravcove-zavitky-s-klo...
varecha.pravda.sk/recepty/zlata-slepacia-polievka-goldene...
varecha.pravda.sk/recepty/slepacia-polievka-z-domacej-sli...
v úvode môjho receptu som to napísala hned aspoň a nešla som podľa receptu nikoho iného, ale len podľa svojho vlastného receptu, a nie podľa niekoho iného :-)
objavila si Ameriku :D
a dokonca s receptom od @eviana
tak prečo u mňa, ked oba sú moje vlastné :D :D :D
a čo sa tak čertíš?, ked som to nekritiziovala, len som dala púhe konštatovanie, nič viac!
a samozrejme aj pravdu!
tebe nemám čo vysvetľovať...
dakujem.
ak by si sa poriadne pozrel, zistil by si, že som Thang Zhong podrobne uviedla, postup som dala tiež podrobný - krok za krokom a aj doplnila vlastnou fotodokumentáciou, teda mám úplne odlišný prístup.
nechválim sa nikdy cudzím perím, ako podaktorí :-) zdroj vždy uvediem, čo u iných sa často neuvádza a nezriedka bezostyšne kopíruje, čo ty na to? ako odborník?
ked už miluješ tak rozprávky, tak si spomeň na ľudovú rozprávku Červená čiapočka, v ktorej ty si ten vlk, čo zožral starú mamu i červenú čiiapočku :D
ja ti tvoju pravdu neberiem...niečo mi vraví, že si niektorá z tých, čo majú dva rôzne nicky - ty sa totiž nevyjadruješ ako chlap, ale ako žena :D :D :D
concord, 28. júna 2013 o 23:52
@pusta
Ahoj, zdraví Ťa Concord po dlhšom čase. Je úplne zbytočne sa tu vzrušovaťnad príspevkami niektorých prispievateľov.My sme Pressburgeráci a nie rýchlovykvasení bratislavčania od východu. Podľa toho čo si napísala ma napadá len jedno meno hráča Slovana a top znamená, že si bola dcéra Ďusa Kovácsa.Ak to pasuje, tak s tvojim bratom som sem tam dal nejaké piv o u Walnera.Veľmi rád by som sa stretol s Tebou osobne, len neviem akým spôsobom. Ja už 8 rokov bývam na Záhorí ale srdce mám stále bratislavské. Bratislava and Slovan for ever.
.....
concord, 1. júla 2013 o 21:06
@pusta
Ďakujem za odpoveď a dúfam že nás všetkých aj neprajníkov BA, naďaľej potešíš svojimi super receptami.
...
concord, 17. septembra 2013 o 17:04
@pusta
Es lebe Ziegelfeld. Zas tu budeme chvíľu iritivať také typy ako Tiginko. Tiginko ty sa zmier s tým, že si sa asi narodil niekde v malej podhorskej vesničke a stále sa nevieš vymotať z tvojich červených spartakiádnych trenírok, čo ti mamka pripravili na okresnú spartakiádu a to sa už píše rok 2013. Moja"vyvolená" ako si nazval Pustu je osoba ktorú ja osobne vôbec nepoznám ale vážim si ju pre jej fundované recepty a pre jej znalosť nielen slovenskej kuchyne. Práve kvôli takýmto týpkom ako si ty,nie je možné aby sme si verejne vymenili svoje komunikačné kontakty. A Pusta ďakujem opäť za skvelý recept.