porcie
príprava
Postup
-
1
Nakrájame šalátové listy, paradajky a uhorku nakrájame na plátky. Všetku zeleninu dáme na tanier. Ošúpeme cesnak a pretlačíme. Obtrháme listy z vôňovca citrónového a z vnútrajška nakrájame za jednu lyžičku. Na tenké pásiky pokrájame hovädzie mäso a odložíme nabok. Opláchneme bylinky, osušíme a nakrájame ich nadrobno.
- 2
Rastlinný olej zohrejeme na veľkej panvici a cesnak s vôňovcom citrónovým pražíme 30 sekúnd, kým nezozlatnú. Pridáme mäso a opekáme ho na najsilnejšom plameni 1 až 2 minúty pri stálom miešaní, dávame pozor, aby sa pásiky mäsa nezlepili dokopy. Keď je mäso hotové umiestníme ho zeleninu.
- 3
Vytlačíme 2 lyžice limetovej šťavy a pridáme do hrnca s bylinkami, olivovým olejom a čili omáčkou. Pri stálom miešaní povaríme asi minútu a prelejeme hotovým zálevom šalát a mäso a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inac lacnejsia verzia je z bravcoveho (laap muu ) a kazdy si tam este prida kolko chce cerstvych byliniek a hlavne chilli.