Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong fotorecept
Foto: pusta
Recept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento čokoládový mramorovaný chlebíček je pripravený Thang Zhong technologiou, je Zobraziť celý popisRecept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento čokoládový mramorovaný chlebíček je pripravený Thang Zhong technologiou, je mimoriadne chutný, nadýchaný, ľahučký, je viac dní vláčny a čerstvý ako v deň pečenia, podáva sa k čaju alebo ku káve, je vhodný na raňajkky i v priebehu dňa ku kávičke, tiež ako sladké pohostenie.
príprava
na 200 (horný) °C
Suroviny
cesto: | |
300 g alebo extra špeciál 00 hladká múka |
|
24 g |
|
75 g |
|
120 ml |
|
21 g |
|
30 g |
|
4 g |
|
30 (ale nerozpustené) |
|
čokoládový krém: | |
8 g |
|
8 g |
|
8 ml |
|
na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pripravila som Thang Zhong - recept som pridala na Varechu.sk 04.11.2013: http://varecha.pravda.sk/recepty/thang-zhong-japonska-technologia-pecenia-fot/45974-recept.html
-
2
Do misy som preosiala múku a sušené mlieko.
-
3
Pridala som práškový cukor a soľ.
-
4
Pripravila som si čokoládový krém dôkladným zmiešaním holandského kakaa, práškového cukru a studenej vody.
-
5
Suché prísady som zmiešala a do vyhĺbenej jamky som namrvila čerstvé droždie.
-
6
Zaliala som ho časťou vlažného mlieka a nechala vykysnúť kvások - asi 15 minút.
-
7
Pridala som Thang Zhong a za postupného pridávania mlieka som všetko dôkladne spracovala rukami...
-
8
na hladké pružné cesto - asi 20 minút.
-
9
K spracovanému cestu som až teraz pridala zmäknuté maslo, pokrájané na kocky a miesila som poctivo dovtedy, kým sa do cesta nezapracovalo úplne.
-
10
Cesto som na doske vytvarovala na valec , ktorý som rozdelila na dve časti a to na 3/4-tiny a 1/4-tinu.
-
11
Do mennšej časti som dôkladne zapracovala pripravený čokoládový krém, z oboch častí som vytvarovala guľu ...
-
12
... a každú osobitne som vložila do jemne pomúčenej nádoby, ktoré som dala prikryté fóliou do trúby vyhriatej na 50 stupňov C kysnúť na 1 hodinu.
-
13
Obe vykysnuté cestá som na jemne pomúčenej doske len zľahka znovu prepracovala a dlaňami sploštila asi o 1/3-tinu. Prikryla som ich čistou utierkou a nechala ešte kysnúť asi 15 minút.
-
14
Tmavé cesto som rozvaľkala na veľkosť 12x16 cm do oválu a svetlé cesto do obdĺžnika o veľkosti 14x35 cm.
-
15
Na svetlé cesto som položila ovál tmavého cesta, prešla som po ňom valčekom, aby sa obe spojili.
-
16
Zhora som cesto preložila do stredu,...
-
17
..to isté som spravila z dola tak, aby sa v strede obe časti preloženého cesta stretli.
-
18
V tomto mieste, teda v strede, som cesto opäť preložila, teraz na polovicu.
-
19
Preložené cesto som rozvaľkala na hrúku 1 cm, otočila o 90 stupňov do prava a celé prekladanie som zopakovala ešte raz a znovu som cesto rozvaľkala na obdĺžnik na hrúbku 1 cm. - vid v postupe bod 14 až 18.
-
20
Potom som cesto zdola nahor stočila na tesno do rolády, ktorú som rozdelila ostrým nožom na 3 približne rovnaké časti.
-
21
Malý pekáčik som vystlala pečiacim papierom, na ktorý som vložila všetky 3 roládky tesne vedľa seba a nechala som ich znovu nakysnúť prikryté fóliou v trúbe vyhriatej na 50 stupňov C - 1 a 1/2 hodiny.
-
22
Vaječný žĺtok som zmiešala s mliekom a štipkou soli a potrela som 2x vykysnuté roládky v pekáčiku.
-
23
Piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 25 minút. Ak by povrch rýchlo hnedol, treba prikryť pečiacim papierom na vrchu. Počas pečenia sa roládky pekne spoja a vznikne typický tvar - Japonského čokoládového chlebíčka s mramorovaním, ktorý má jemný hnedý chrumkavý povrch a vo vnútri je veľmi ľahučký, nádýchaný s dierkovanou štruktúrou a má vynikajúcu chuť. Výhodou pečenia Thang zhong technológiou je, že chlebíček zostane viac dní vláčny a čerstvý.
-
24
Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček som nechala úplne vychladnúť, priečne som ho nakrájala ostrým nožom na plátky o šírke asi 1 cm a uložila na podnos.. Trošku je náročný na postup spracovania i na čas, avšak odmenou bude úžasné ľahké sladké pečivo typického tvaru s početnými dierkami, veľmi jemné a vyinkajúcej chuti
aj môjmu najlepšiemu priateľovi dávam vždy k tomu kriegeľ kakaa, inak ho musí mať každé ráno - všetko ostatné až potom :-)
tak aj tebe, ako aj jemu, vdačne dám bohato plný tanier tohto sladkého pokušenia, ktorým som vás oboch opantala :-))))) - moji drahí "sladkí chlapci":-)
bohate sa ti odmení za vynaložené úsilie.
dakujem.
vyskúšala som ju vo viacerých receptoch a pochopila som na vlastnej skúsenosti, prečo je táto japonská technológia taká uznávaná v pekárenstve vo svete a pečivo s ňou pečené je všade tak obľúbené.
dakujem.
Thang Zhong je tá kašička v bode č. 1 - a tá je podstatná, to je práve tá vecička, ktorá to robí a dobyla si celý svet v pekárenstve :-)
vyskúšala som, je to pravda, čo sa o technologii Thang Thong píše, môžem potvrdiť vlastnou novou skúsenosťou, preto som sa o ňu podelila - a poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
pečivo je neskutočne ľahké, nadýchané s početnými dierkami a hlavne - zostane vláčne, hebké a čerstvé i viac dní ako v deň pečenia a to je práve to prevratné :-)
dakujem za úžasné uznanie, uloženie do kk i za všetky hviezdičky od teba.
však sama m i potom povieš, ked vyskúšaš :-)))))
dakujem ti za krásne hodnotenie.
poteší ma, ak spravíš a som presvedčená, že tvoj syn sa bude oblizovať aj za ušami :-)))))
dakujemn ti za ocenenie, za pochvalu i 5*****
dakujem i za 5*****
som rada, že si tento koláčik piekla a bol dobrý :-)
dakujem ti za odskúšanie a potešujúcu správu.
teší ma, že si si uložila pre inšpiráciu do kk.
dakujem za uloženie do kk i 5*
skúsenosti si môžeme vymieňať a spravím to veľmi rada. môj e-mail som ti poslala v TS :-))))
dakujem ti.
teší ma, že všetky recepty odo mňa považuješ za výborné.
mám aj dalšie vynikajúce recepty - budeš sa mať na čo tešiť :-)
rada sa o ne podelím.
dakujem za úžasnú správu.
www.facebook.com/photo.php?fbid=10201066356172347&l=...
môžeš plniť čímkoľvek podľa vlastnej chuti a Thang Zhong môžeš použiť do akéhokoľvek kysnutého cesta, na sladko či na slano, aj nášho, čo najmä v období Vianoc príde veľmi vhod, najmä, ak chceš, aby tvoje diela boli dlho čerstvé ako v deň pečenia:-)
dakujem ti za úžasnú správu a naozaj sa veľmi teším sa s tebou. :D
Neni čo ďakovať.Rado sa stalo.
Obrázok si musíš dať najprv otvoriť.Koniec linku musí byť jpg.Potom kopírovať a následne vložiť sem do komentov.Alebo dať kopírovať odkaz url obrázku a vložiť.Obrázok si daj najprv na fb.Ten druhý obrázok som nejak prehliadol.Koláčik na ňom je nádherný.Prepáč kedves pusta,že som vbehol do tvojho rcp.
dakujem.
pekný zvyšok večera a krásne pohodové Vianoce ti prajem i celej tvojej milej rodinke.
Ďakujem milá Ibyke.Tebe a tvojej ctenej rodinke prajem tiež pokojné a krásne vianočné sviatky.
neoddolala som, zase, tentokrat som si vybrala trochu iny recept. Nakolko nie som celkom stotoznena s japonskym prevedenim, tak som recept dodrzala az do mamentu rozdelenia cesta, ked som ho podelila na polovicu, do jednej som dala za misticku dobrot - hrozienka, cokoladu, mandle, orechy a figy, vsetko nasekane nadrobno, do druhej som dala tu kakaovu kasicku, nechala som obe cesta vykysnut, asi 3/4 hodinu, potom som este obe podelila na polovicu a vysulala ako na vianocku zo 4 pruhov, zaplietla, dala na plech, este chvilu podkyslo, natrela zltkom a posypala madlovou drtou. Pecenie podla receptu. Krasne sa zvacsila, to musim este doladit nejakou inou nadobou, no ale vysledok stal za to, jemne, parave cesto, sladka tak akurat, no tak vecer som ju upiekla a rano mi na foto uz ostalo len toto /hehe, aky peky rym/. Dakujem za perfektny recept.
úžasne sa ti chlebíček vydaril. - palec hore(y)
dakujem za úžasnú potešujúcu správu a nádherné foto.
s týmto cestom sa dá do slova čarovať chuťovo, náplňou, ingredianciami i farebne. nadýchané, ľahučké a neuveriteľne variabilné.