
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...

Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...

Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.

Pizza rožteky
Ak máte radi pizzu, skúste si pripraviť aj takéto pizza rožteky. Pochutíte si.

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.

Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...

Klasická kapustnica
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z...

Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

Vianočná repová polievka
Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.

Zapečené kuracie mäso
Dobré kuracie mäsko, tentokrát pripravené opäť iným spôsobom. Tak teda dobrú chuť.

Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.

Vianočná kapustnica z lesa
Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....

Hubovo - kurací páj so slaninou
Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, ...

Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...

Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...

Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...

Prekladaná kapusta
Kapustu uvaríme, cibuľu udusíme na masti, pridáme mäso nakrájané na kocky, okoreníme a uvaríme...

Lahodné bravčové koleno
Francúzsku horčicu a roztlačený cesnak zmiešame, zalejeme pivom a vymiešame na kašu. Koleno vykostíme, jemne...

Bravčové kotlety s hruškou
Kotlety naklepeme, opečieme na oleji, preložíme so šťavou do pekáča a okoreníme ich. Na...

Jelení rezeň na maďarský spôsob
Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme,...

Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Grécky šampiňónový šalát
Šampiňóny podusíme na osmaženej cibuli s olejom. Potom pridáme kečup, prelisovaný cesnak, na kocky nakrájanú...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Vajcová plnka so šampiňónmi
Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme droždie, ktoré...

Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami
Recept od Jamieho, ktorý sme si troška pozmenili. Výsledok je veľmi chutný.