Slivkovo-tvarohový kysnutý koláč
Rýchly koláč na desiatu, olovrant z ovocia podľa sezóny.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 250 ml (1 kelímok) |
|
| 3 kelímky |
|
| 1/2 kelímka |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| 1 kocka |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 KL |
|
| 1 ks (kôra + šťava) |
|
| 1/2 kg |
|
| Mrvenička: | |
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, oleja, kyslej smotany a soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod.
- 2
Tvaroh ochutíme cukrom, škoricou kôrou a šťavou z citróna. Cesto dáme na vymastený plech a cez sáčok nastriekame z tvarohu mriežku, do ktorej dávame rozrezané slivky. Ak sú slivku kyslejšie, posypeme ich ešte cukrom.
- 3
Z polohrubej múky, cukru, škorice a rozpusteného masla urobíme mrveničku, ktorou posýpeme celý koláč. Pečieme v rúre na 200 °C 30 min.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu