Slivkovo-tvarohový kysnutý koláč
Foto: valina
Rýchly koláč na desiatu, olovrant z ovocia podľa sezóny.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 ml (1 kelímok) |
|
3 kelímky |
|
1/2 kelímka |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 kocka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1 ks (kôra + šťava) |
|
1/2 kg |
|
Mrvenička: | |
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Z mlieka cukru a droždia urobíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, oleja a soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod.
- 2
Tvaroh ochutíme cukrom, škoricou kôrou a šťavou z citróna. Cesto dáme na vymastený plech a cez sáčok nastriekame z tvarohu mriežku, do ktorej dávame rozrezané slivky. Ak sú slivku kyslejšie, posypeme ich ešte cukrom.
- 3
Z polohrubej múky, cukru, škorice a rozpusteného masla urobíme mrveničku, ktorou posýpeme celý koláč. Pečieme v rúre na 200 °C 30 min.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu