Slané krekry fotorecept
Foto: sonulienka
A pokračovanie v slanom pečení.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesro: | |
500 g |
|
200 ml |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
Plnka: | |
300 g údený alebo neúdený |
|
300 g |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Všetky suroviny na cesto si dobre zamiesime a vypracujeme cesto.
-
3
Ako vidíte už mám naznačené že cesto rozdelím na 6 častí. Cesto rozdelené.
-
4
Urobíme si plnku a aj tú rozdelíme na 6 častí nasledovne - syr si na jemno nastrúhame rozmiešame s maslom a pridáme červenú papriku.
-
5
Cesto rozvaľkáme.
-
6
Natrieme ho jednou časťou plnky.
-
7
Zatočíme ho.
-
8
A takto spracujeme všetkých šesť bochníkov. Každý valec zabalíme do potravinárskej fólie a poukladáme na tácku. Necháme minimálne tri hodiny v chladničke. Ale najlepšie je do druhého dňa.
-
9
Na druhý deň krájame na čo najtenšie kolieska a ukladáme na suchý plech. Ak ste dávali údený syr, nemusíte posýpať ale ak nie, tak vrch posypte vegetou, ktorú si rozmiešajte s mletou rascou.
-
10
Pečieme na 220 stupňov 7-8 minút.
-
11
Tu sú už upečené všetky.
-
12
Myslela som si, že toho je strašne veľa prakticky okolo 600 kusov ale keď sa do nich zahryznete nejdete prestať.
-
13
A ak máte dobré vínko tak určite odporúčam.
@sonulienka krásne sa ti vydarili, ja pečiem tiež podľa tohto receptu
ovarenizivoteatak.blogspot.com/2016/12/vegetky.html#more...
Klobúk dole, moja poklona!